România şi Republica Moldova au un destin comun
La întâlnirea celor doi miniştri de externe ai României şi ai Republicii Moldova, şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi, a susţinut că cele două ţări au un destin comun în UE.
Articol de Alina Stănuţă, 02 Septembrie 2011, 11:07
Într-o întrevedere avută , joi, la Bucureşti, cu omologul său de la Chişinău, Iurie Leancă, şeful diplomaţiei române a spus că relaţiile dintre cele două state sunt foarte bune, chiar dacă există un context regional complicat.
La 20 de ani de la momentul obţinerii independenţei statale de către Republica Moldova, cele două ţări îşi propun să îşi intensifice cooperarea, a declarat ministrul român de externe, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu omologul său de la Chişinău.
El a sublinat că trebuie ca şi Republica Moldova să beneficieze de un traseu european cât mai curând.
"Suntem bucuroşi că revenim la normal şi că am înţeles că avem un destin comun în Uniunea Europeană, şi că acest fel de valori trebuie să stea la baza unei relaţii bune, care să nu mai sufere deteriorări artificiale şi dureroase", a spus Baconschi.
La rândul său, ministrul de externe al Republicii Moldova, Iurie Leană, a susţinut că ţara sa are drept obiectiv prioritar aderarea la Uniune Europeană.
"Obiectivul principal al Republicii Molodva în această perioadă este transformarea ţării într-o ţară eligibilă pentru Uniunea Europeană", susţine Iurie Leancă.
Urmează un eveniment extrem de important în această lună la Varşovia, Summitul Parteneriatului Estic.
La această reuniune trebuie găsit un consens împreună cu cele 27 de ţări, astfel încât declaraţia finală să reflecte şi aspiraţiile şi voinţa ţărilor din Parteneriatul Estic care au obiective foarte clare şi bine formulate în ceea ce priveşte viitorul raporturilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europrană.