România şi China au ca obiective comune dezvoltarea economiei şi a turismului
Parteneriatul Chinei cu România nu se va schimba, indiferent de contextul internaţional - a afirmat, la Bucureşti, Li Changchun, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.
13 Aprilie 2011, 17:14
Li Changchun s-a întâlnit la Senat, succesiv, cu preşedintele Mircea Geoană, cu vicepreşedintele Cristian Diaconescu şi a vorbit despre prezentul şi perspectivele relaţiilor bilaterale în faţa parlamentarilor din comisiile reunite de politică externă, învăţământ şi cultură, din Senat şi Cameră.
În 60 de ani de relaţii diplomatice, cele două ţări s-au sprijinit reciproc pe arena internaţională - a afirmat Li Changchun, pe care vicepreşedintele Senatului, Cristian Diaconescu, l-a apreciat drept reprezentant politic din primul nivel de decizie al Republicii Populare Chineze.
Înaltul oficial chinez a propus pentru dezvoltarea colaborării bilaterale, între altele, intensificarea contactelor la cel mai înalt nivel, sporirea cunoaşterii şi încrederii reciproce, dezvoltarea relaţiilor economice şi a turismului, dezvoltarea relaţiilor cu România, în calitate de prieten şi partener al Chinei în Uniunea Europeană.
"Inimile noastre bat în consonanţă. Politica Chinei, indiferent de vremea din instituţiile internaţionale, de contextul internaţional, nu se va schimba faţă de România", a afirmat Li Changchun.
China dovedeşte că rămâne consecventă în ceea ce priveşte dezvoltarea şi amplificarea parteneriatului aprofundat dintre cele două ţări - aprecia vicepreşedintele Senatului, Cristian Diaconescu.
"Semnalele pe care delegaţia chineză le-a transmis la Bucureşti au o semnificaţie de angajament şi de responsabilitate pe termen lung. Cred că puţine state din lume beneficiază de un astfel de palier al relaţiilor bilaterale cu una din puterile mondiale respectate în acest moment", susţine Cristian Diaconescu.