Revocarea Avocatului Poporului, pe agenda Parlamentului
Propunerea PNL şi USR PLUS de revocare din funcţie a Avocatului Pporului, Renate Weber, ar putea intra în dezbaterea comisiilor juridice reunite ale celor două camere.
Articol de Gabriela Mitrovici, 07 Martie 2021, 20:36
Senatorii şi deputaţii vor avea o agendă încărcată în săptămâna care urmează.
Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar putea fi unele dintre temele de dezbatere.
Ar putea să apară şi o nouă moţiune simplă, tot iniţiată de PSD, dar de data aceasta la adresa ministrului economiei.
Propunerea PNL şi USR PLUS de revocare din funcţie a avocatului poporului, Renate Weber, ar putea intra în dezbaterea comisiilor juridice reunite ale celor două camere.
Procedura a fost începută, iar aceste comisii vor trebui să facă un raport care va fi transmis plenului Parlamentului , spunea preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul liberal Ludovic Orban.
Până la finele lunii martie, plenul reunit ar trebui să adopte legea care stabileşte nivelul contribuţiei României la bugetul Uniunii Europene.
Actul normativ este în strânsă legătură cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru care ar urma să aibă loc negocieri între putere şi opoziţie.
Pentru adoptarea acestui proiect este nevoie de majoritate calificată, adică două treimi din voturile parlamentarilor, deci şi de sprijinul opoziţiei.
Se aşteaptă şi o nouă moţiune simplă. PSD şi-a anunţat intenţia de a depune una la adresa ministrului economiei, Claudiu Năsui, pe care îl acuză că blochează granturile pentru antreprenori.
Şi tot în perioada următoare, în Parlament ar putea fi luată în discuţie solicitarea copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă în cazul violenţelor împotriva protestatarilor de la mitingul diasporei din 10 august 2018, după ce Tribunalul Bucureşti a decis închiderea definitivă a dosarului penal.