Reducerea CAS se decide "în urma unui studiu de impact"
În urma unui studio de impact şi în baza previziunilor economice pentru trimestrul III, se va decide dacă angajamentul Guvernului privind reducerea CAS-ului va putea fi pus în practică.
Articol de Radio România, 28 Mai 2013, 10:58
Reducerea contribuţiei de asigurări sociale se va decide în funcţie de un studiu de impact pe care-l va face Ministerul Finanţelor, a anunţat premierul Victor Ponta.
El a precizat că, pe baza previziunilor economice se va construi bugetul pe 2014, astfel încât să se poată reducerea CAs-ul.
"În toamnă, în baza rezultatelor din primele două trimestre şi a previziunilor pentru trimestrul III, începem şi construim proiectul de buget pentru 2014. Mai mult, sper şi putem să trecem în Constituţie la revizuire - pentru că acuma se prevede foarte clar că bugetul este anual - trebuie să trecem noţiunea de buget multianual şi, din acest motiv, pe baza unor date foarte concrete în toamnă o să ştim exact cum construim bugetele pentru 2014, 2015 şi 2016. Intenţia şi angajamentul nostru şi convingerea că e un lucru foarte bun merg în primul şi-n primul rând spre reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator", a spus premierul la o dezbatere cu titlul "Oraşele viitorului".
Guvernul va avea mai puţine "intervenţii centraliste"
Premierul Ponta a asigurat autorităţile locale că Guvernul va emite cât mai puţine reglementări şi va avea cât mai puţine "intervenţii centraliste" care să vizeze activitatea administraţiei, deoarece nu vrea să se iar cadă în capcana de a crede că din Palatul Victoria se ştie ce trebuie în teritoriu
"Ideea că ştii de la Palatul Victoria ce trebuie făcut în Baia Mare, Satu Mare, Botoşani sau într-un sector al Bucureştiului este o idee greşită şi sper să nu cădem din nou în greşeala de a crede că de la nivel central se poate face totul mai bine", a spus Ponta.
El a adăugat că, beneficiind de viziunea pe termen mediu şi lung a mediului privat şi a autorităţilor locale, în oraşele României poate fi asigurat în următorii ani un nivel de viaţă "nu neapărat atât de repede" la nivelul unor oraşe din Germania sau alte ţări europene, importantă fiind însă tendinţa pozitivă.