Reacţii la demisia lui Vasile Blaga
Reacţiile la demisia ministrului Blaga nu au întârziat să apară. Poliţiştii susţin că aceasta este inoportună, iar opoziţia se foloseşte de moment pentru a-l ataca din nou pe preşedintele Băsescu.
Articol de Amalia Bojescu, 27 Septembrie 2010, 15:08
Reprezentanţii sindicaliştilor din Poliţie nu cred că demisia lui Vasile Blaga era oportună.
Ei consideră că ministrul s-a pripit când a demisionat şi că, astfel, nu a făcut decât să accentueze criza din sistem.
Pe de altă parte, opoziţia profită de momentul demisiei lui Vasile Blaga pentru a relua atacurile la adresa preşedintelui şi a premierului, pe care îi consideră vinovaţi de situaţia generală a României.
Social-democraţii sunt de părere că Traian Băsescu şi Emil Boc sunt cei care ar fi trebuit să demisioneze şi nu ministrul Vasile Blaga.
PSD consideră că s-a ajuns într-o fază de destrămare a autorităţilor statului român, iar răspunsul la această situaţie este unul politic şi, anume, îndepărtarea actualei puteri.
Preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, a vorbit despre o demisie de onoare a ministrului Vasile Blaga, precizând că acesta a fost supus unor presiuni foarte mari.
"E, pe termen lung, probabil o pierdere. Se crează, în mod evident, mai multe centre de putere în interiorul PD-L-ului. Tehnica ţapului ispăşitor funcţionează în continuare", susţine Adrian Năstase.
PSD atrage atenţia că acest scandal ar putea avea efecte negative pe plan extern şi, anume, ar putea întârzia aderarea României la Spaţiul Schengen anul viitor.
Crin Antonescu susţine că s-a ajuns prea departe
Şi liberalii s-au pronunţat în legătură cu situaţia creată prin demisia lui Vasile Blaga.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu este de părere că s-a ajuns mult prea departe, iar actualul Guvern nu mai poate fi menţinut în funcţie.
Liderul liberal face un apel către toate forţele politice responsabile să lase deoparte orice resentimente şi să facă tot posibilul să ofere României o alternativă de guvernare.
"Minima soluţie pentru a ieşi din această criză este plecarea guvernului Boc. E foarte clar că şi ceea ce se petrece la Ministerul de Interne şi ceea ce se petrece în ansamblul, în instituţiile politice şi administrative ale României arată o criză fără precedent, arată un fenomen de disoluţie a autorităţii şi arată, mai presus de orice, că România nu are prim-ministru şi nu are cu adevărat guvern", a declarat Crin Antonescu.
Acesta a mai anunţat că PNL va cere grupării PSD ca în această săptămână să finalizeze discuţiile pe marginea unui program de guvernare al unui cabinet de criză şi, totodată, să accelereze redactarea şi iniţierea moţiunii de cenzură împotriva guvernului Boc.