Radu F. Alexandru, nominalizarea premierului la CNA
Şeful Guvernului, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a propus pe senatorul PDL Radu F. Alexandru ca membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului.
Articol de Flori Doman, 26 Martie 2012, 18:36
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a propus, luni, pe senatorul PDL Radu F. Alexandru ca membru titular al Consiliului Naţional al Audiovizualului, în locul lui Dan Grigore, care şi-a dat demisia pe 8 martie.
Senatorul a afirmat că a acceptat propunerea şi a adăugat că este o onoare să-l reprezinte pe premierul Ungureanu în CNA.
„Am acceptat pe de o parte pentru că starea audiovizualului astăzi este la cote de avarie. Mi se pare normal să fac tot ce depinde de mine pentru ameliorarea audiovizualului, cu atât mai mult într-un an în care vor avea loc două competiţii electorale“, a declarat senatorul, citat de Mediafax.
Senatorul Radu F. Alexandru, scurtă prezentare
Radu F. Alexandru s-a născut pe 12 iulie 1943 şi a absolvit Facultatea de matematică, Facultatea de filosofie, Facultatea de regie teatru, curs postuniversitar, şi este doctorand UNATC.
A fost membru al PD în perioada 1993 - 1999, membru al PNL între 1999 şi 2006 şi este membru PDL de la înfiinţarea partidului.
Radu F. Alexandru este la al treilea mandat de senator (1996 - 2000, 2000 - 2004 şi 2008 - 2012).
De asemenea, Alexandru este cunoscut pentru activitatea sa de scenarist şi dramaturg, fiind membru titular al Uniunii Scriitorilor din România şi al Uniunii Cineaştilor din România.
Claudiu Secaşiu, propunerea premierului pentru CNSAS
Tot luni, şeful Executivului l-a propus pe Claudiu Secaşiu ca membru al colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, pentru un mandat de 6 ani.
Propunerile au fost transmise celor două Camere ale Parlamentului.
Din rândul Opoziţiei, doar PSD va face nominalizări
Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a afirmat că social-democraţii îşi vor nominaliza membri pentru locurile care revin PSD în instituţiile aflate în subordinea Parlamentului, dar nu vor participa la votul de validare din Parlament.
PNL şi PC au anunţat că nici nu vor face propuneri pentru aceste instituţii, şi nici nu vor participa la votul de marţi din camerele reunite, pentru a protesta astfel faţă de felul abuziv în care cei aflaţi la guvernare au încălcat proporţiile dintre putere şi opoziţie.