Puterea şi Opoziţia îşi revendică majoritatea la Senat
Puterea susţine că are majoritatea la Senat, cu 66 de senatori, în timp ce opoziţia îşi revendică majoritatea cu cei doi senatori independenţi.
Articol de Alina Stănuţă, 11 Aprilie 2012, 08:16
Puterea şi opoziţia revendică fiecare majoritatea la Senat, bazându-se însă şi pe voturile independenţilor.
Senatorul Iosif Secăşan a trecut de la PDL la PNL, iar senatorul UNPR Cezar Măgureanu a declarat că pleacă din partid, dar rămâne independent.
După aceste demisii, puterea şi opoziţia au câte 66 de senatori, iar doi senatori nu sunt afiliaţi niciunui grup parlamentar - Mircea Geoană, exclus anul trecut din PSD, şi Cezar Măgureanu.
Cele două demisii din PDL şi UNPR, ale senatorilor Iosif Secăşan şi Cezar Măgureanu, au făcut ca discuţiile despre cvorumul din Senat să fie reluate.
Fiecare tabără în parte spune că majoritatea este de partea sa.
Varianta Puterii: 66 la 65 pentru Putere
Liderul PDL, Cristian Rădulescu, afirmă că puterea are 66 de senatori, iar opoziţia, 65.
"Dacă ne raportăm la numărul de membri ai Senatului, atunci da, suntem în deficit cu unul. Dacă ne raportăm la câţi senatori are în momentul de faţă Opoziţia, suntem în avantaj cu unul. Noi avem 66, ei au 65", a spus Rădulescu.
Varianta Opoziţiei: 68 la 66 pentru Opoziţie
Liderul liberal, Puiu Haşotti, a calculat şi el şi spune că Puterea are, într-adevăr, 66 de senatori, dar Opoziţia are 68 de senatori, ceea ce ar schimba situaţia din această Cameră.
"Este o decizie de principiu a USL-ului că, în situaţia în care într-una din Camere Puterea nu mai are majoritate, ceea ce este evident, Opoziţia să revină la lucrări. Noi calculăm doar că Puterea nu mai are majoritate. La ora actuală, puterea are doar 66 de senatori, şi ceilalţi, 68", a spus Haşotti.
În acest moment, în Senat,potrivit mandatelor, puterea are 66 de senatori, iar opoziţia are tot 66 de senatori.
Diferenţa dintre Putere şi Opoziţie o pot face doi senatori neafiliaţi niciunui grup parlamentar: Mircea Geoană şi Cezar Măgureanu.