PSD se opune asumării răspunderii pe Legea educaţiei
Reprezentanţii PSD în Birourile Permanente reunite ale Parlamentului se vor opune procedurii angajării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 29 Noiembrie 2010, 13:45
Social- democraţii nu îşi retrag semnăturile de pe moţiunea de cenzură pe Legea educaţiei, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta după şedinţa Biroului Permanent Naţional.
Liderul social-democrat a precizat că parlamentarii PSD se vor bate pentru ca Legea educaţiei să fie dezbătută şi adoptată în forma aprobată de Comisia de învăţământ de la Senat.
"Ne vom bate pentru ca proiectul de lege a educaţiei dezbătut în Parlament, în Camera Deputaţilor, după aceea la Senat, în comisii, să fie dezbătut şi aprobat ca o lege care are şi garanţia că, dacă va fi aprobată de către Parlament, va fi respectată de toate forţele politice, îndeplinin condiţiile constituţionale şi fiind adoptată în interesul elevilor şi al profesorilor. Asta înseamnă că, astăzi, la Senat, începem dezbaterea şi vom face tot ceea ce ţine de noi ca legea să fie discutată şi aprobată",a spus Victor Ponta.
Reprezentanţii PSD în Birourile Permanente reunite ale Parlamentului se vor opune procedurii angajării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.
"De asemenea, în Birourile reunite Permanente, reprezentanţii noştri vor vota pentru oprirea procedurii angajării răspunderii guvernului, declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională, şi, de asemenea, dacă Guvernul, în pofida deciziei Curţii Constituţionale, va continua procedura de angajare, evident, avem moţiunea de cenzură depusă, avem oportunitatea de a da jos Guvernul Boc şi, mai ales, de a explica oamenilor ceea ce este rău în această lege", a spus Ponta.
Totodată, preşedintele Senatului nu îşi va pune semnătura pe o lege adoptată în mod neconstituţional.
"Domnului Geoană, ca preşedinte al Senatului, i s-a reconfirmat mandatul de a nu semna niciun fel de lege adoptată în mod neconstituţional şi, evident, ar fi o veste bună - din păcate, cred că mai trebuie să aşteptăm puţin - evident, vom contesta la Curtea Constituţională în continuare orice fel de pas neconstituţional comis de către Guvernul Boc" a menţionat Victor Ponta.
Legea salarizării, semn de incompentenţă
Victor Ponta susţine că Legea salarizării unitare este "prost gândită" şi măreşte diferenţele dintre cel mai mic şi cel mai mare salariu din administraţiei.
"Practic, funcţiile politice din administraţia publică vor primi măriri de salariu, în timp ce celelate funcţii obişnuite vor pierde la venituri şi, evident, ne opunem acestei legi. Important este de a demonstra încă o dată, cu cifre, că singurul ministru din Guvernul Boc care a spus, până la urmă, adevărul, probabil dintr-o scăpare, a fost domnul Botiş, cel care a explicat că nu va fi, de fapt, nicio creştere de salariu anul viitor decât, probabil, de 1%", a spus Ponta.
PSD are un buget alternativ
Liderul social democrat a precizat că bugetul propus de Guvernul Boc va fi total în afara obligaţiilor pe care România şi le-a asumat ca membru al NATO.
Victor Ponta a anunţat că PSD va construi un buget alternativ.
"Noi am decis şi vom construi un buget alternativ, un buget bazat pe cifrele actuale macroeconomice, în care să arătăm că banii, de exemplu, care se duc în mod strict clientelar către ministerul doamnei Udrea, ar fi trebuit să fie realocaţi exact în zonele şi anume educaţiei şi sănătate, de la care Guvernul Boc taie cel mai mult anul viitor. Mai facem un semnal de alarmă: faptul că România, dacă va avea bugetul propus de Guvernul Boc, va fi total în afara obligaţiilor pe care şi le-a asumat ca membru al NATO. Practic, bugetul apărării, dincolo de satisfacerea câtorva probleme de clientelă politică ale aliaţilor PDL, va fi un atac împotriva integrităţii şi capacităţii de funcţionare a armatei române", susţine Victor Ponta.