PSD este dezamăgit de decizia Curţii Constituţionale
PSD şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia Curţii Constituţionale de a considera constituţionale Legile salarizării, Legea bugetului şi Ordonanţa privind creditele populuţiei.
Articol de Cristina Ghioca, 28 Decembrie 2010, 15:59
Potrivit unui comunicat de presă, social-democraţii susţin că legile salarizării, Legea bugetului şi Ordonanţa privind creditele populuţiei declarate constituţionale sunt "nedrepte cu românii şi cu necesităţile acestora din momentul de faţă".
În opinia PSD, prin această decizie "nu opoziţia este cea care a pierdut o luptă cu puterea, la arbitrajul Curţii Constituţionale, ci milioanele de români care vor fi afectaţi de actele normative în discuţie".
Social-democraţii susţin că adoptarea legilor a fost forţată de către actuala putere într-o manieră care confirmă totalul dezinteres al partidelor din coaliţia de guvernare şi al preşedintelui României faţă de necesitatea dezbaterii politice şi a dialogului social.
"Într-un interval de timp extrem de scurt au fost adoptate, prin angajarea răspunderii Guvernului, acte normative care vor influenţa viaţa a milioane de români pe zeci de ani de acum încolo. Doar într-un stat în care mecanismele democratice sunt dispreţuite este posibil aşa ceva, fără dezbatere publică reală, fără dialog cu partenerii sociali, fără respectarea celor care nu au, pentru moment, majoritate parlamentară", se arată în comunicat.
PSD susţine că atitudinea puterii este cea care a împins Curtea Constituţională în postura de a arbitra excesiv problemele în dezbatere publică, în locul rezolvării acestora pe calea dialogul politic şi social, refuzat de toate partidele de la guvernare şi de preşedintele României.
Curtea Constituţională a decis marţi că Legile salarizării, Legea bugetului şi Ordonanţa privind creditele populuţiei sunt constituţionale.
Deciziile Curţii sunt definitive şi general obligatorii.
Următoarea etapă este promulgarea actelor normative de către preşedintele Traian Băsescu.