Protocol între Ministerul Transporturilor şi Facultăţile de Construcţii
Ministrul transporturilor,Anca Boagiu, şi conducerile universităţilor cu profil de construcţii din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj au semnat un protocol, joi, care prevede ca studenţii să poată face practică în unităţile din subordinea ministerului.
Articol de Alina Dobrinescu, 19 Mai 2011, 15:20
Documentul, semnat pentru o perioadă de patru ani, va permite studenţilor de la Universităţile cu profil de construcţii din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj să efectueze stagii de practică în cadrul unităţilor aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
În plus, studenţii din anii terminali care vor dori să facă o carieră în administraţia publică vor fi anunţaţi atunci când vor fi organizate concursuri de angajare în cadrul companiilor din subordinea sau coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
"Prin semnarea acestui protocol vom aduce furnizorii de resurse umane calificate în domeniul construcţiilor aproape de Ministerul Transporturilor, parteneriatul urmând sa fie de tipul win-win: companiile din MTI vor beneficia de potenţiali angajaţi înalt calificaţi, iar facultăţile de construcţii vor avea o garanţie în plus ca munca de pregătire a tinerilor în acest domeniu este recunoscută după absolvire prin şansele mari de angajare în structurile MTI. Pentru MTI acest proces de selecţie de forţa de muncă cu înalta calificare este o provocare, pentru ca suntem conştienţi ca ne batem pentru aceşti tineri de calitate cu firme private. Dar asigurându-le stagii de practică în structurile noastre, punându-i din timp în legătură cu sistemul administraţiei româneşti şi plătindu-i mai bine sper pe viitor, cred că putem crea premisele pentru ca MTI să fie un competitor redutabil pentru atragerea acestor tineri în rândurile sale. E timpul ca administraţia românească să iasă din imobilitate şi să devină un competitor redutabil pe piaţa atragerii de forţă de muncă calificată", a afirmat ministrul Anca Boagiu.
Doar o treime din angajaţii de execuţie de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNANDR), de la sediul central, au diplomă de ingineri în construcţii, restul având specializări diferite, de la drept la economie şi chiar agronomie, a declarat, joi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.
"Din statisticile noastre, din cei 406 angajaţi de la Compania Naţională a Drumurilor, pe funcţii de execuţie, 129 sunt ingineri de construcţii , iar la nivelul ţării doar circa 7 la sută au această formare. Nu poţi face autostrăzi şi drumuri atâta timp cât inginerii sunt aproape inexistenţi. Avem nevoie de câţi mai mulţi studenţi cu această profesie care să intre în administraţie", a declarat Anca Boagiu, la semnarea unui protocol cu patru universităţi de construcţii.