Protestul transportatorilor blochează traficul în Capitală
Sunt restricţii de circulaţie acum în Bucureşti, iar centrul este deja aproape blocat de protestul transportatorilor faţă de creşterea tarifelor RCA.
Articol de Radiojurnal, 15 Septembrie 2016, 09:09
Doar două organizaţii de profil s-au declarat mulţumite de ordonanţa de urgenţă care îngheaţă preţul asigurărilor obligatorii pentru şase luni.
Reporterul RRA informa că la ora 7.00, în Piaţa Victoriei erau deja sute de taxiuri, microbuze şi capete-tractor, iar alte zeci sau chiar sute de autovehicule intră în Bucureşti pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, pe A2 Autostrada Soarelui, pe DN2, pe Şoseau Colentina, şi mai ales pe DN1, pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, pe la Fântâna Mioriţa, pentru că pe Şoseaua Kiseleff vor fi parcate autovehiculele care nu mai au loc de parcare la Piaţa Victoriei.
La Piaţa Victoriei, perimetrul delimitat între călădirea executivului, Muzeul Antipa şi Calea Victoriei este deja ocupat de maşinile transportatorilor.
Principala restricţie de circulaţie este pe Şoseaua Kiseleff, complet închisă între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei şi cu restricţie parţială pe axul central, de la Piaţa Presei Libere la Arcul de Triumf.
Se circulă totuşi pe două benzi dinspre Romană, Lascăr Catargiu şi Iancu de Hunedoara spre Aiviatorilor şi Piaţa Charles de Gaulle. Nu se mai poate merge însă prin faţa Muzeului Antipa pe breteaua dinspre Aviatorilor spre Calea Victoriei, Buzeşti sau Ion Mihalache.
Restricţiile din Bucureşti se vor ridica cel mai târziu la ora 17:00.
Transportatorii solicitau ca în textul respectivei ordonanţe de urgenţă să fie menţionată valoarea medie calculată la prima RCA de 4.907 lei pentru un autotren, este o valoare care rezultă dintr-un raport realizat la cererea ASF de o companie de consultanţă.
Practic, îngheţarea tarifelor la asigurările auto obligatorii RCA să se facă la respectiva sumă, aproape 5 mii de lei pe un camion pe an, şi nu la o valoare mult mai mare, cum ar fi 18.500 de lei, adică valoarea medie a daunei pentru un tir, daună care are o frecvenţă de doar 15%.