Produsele alimentare româneşti respectă standardele de calitate
Produsele alimentare româneşti respectă standardele de calitate în vigoare, după cum reiese din testele făcute de experţii sanitar-veterinari şi pentru protecţia consumatorului.
Articol de Radiojurnal, 10 Aprilie 2017, 14:40
Produsele alimentare româneşti respectă standardele de calitate în vigoare, după cum reiese din testele făcute de experţii sanitar-veterinari şi pentru protecţia consumatorului.
Au fost verificate 175 de probe de lapte, carne, miere, conserve, legume şi fructe din 11 hipermarketuri.
Marfa provenea din ţări ale Uniunii Europene, precum Germania, Spania Italia, Franţa şi Danermarca.
La analizele de laborator nu au fost găsite, potrivit reporterului nostru Florentina Varga, depăşiri ale valorilor înscrise pe eticheta obligatorie.
Singurul produs la care s-a descoperit o depăşire a procentului de fructoză admis şi a fost retras de pe piaţă, deşi nu punea în pericol sănătatea umană, a fost un tip de miere polifloră.
Între timp, Ministrul Agriculturii, Petre Daea a adresat o scrisoare omologilor săi din Italia, Belgia Olanda şi Franţa în care le solicita să permită experţilor din ţara noastră să preleveze probe din produsele lor alimentare pentru a verifica dacă cele de la noi au într-adevăr un standard inferior cum s-a vehiculat.