Pro România a depus un proiect de anulare a stării de alertă
Pro România a depus un proiect de anulare a stării de alertă şi solicită dezbaterea în procedură de urgenţă pentru că Guvernul ar fi ocolit legislativul.
Articol de Alina Stănuţă, 18 Iunie 2020, 10:11
Decizia Guvernului care nu a mai supus votului legislativului prelungirea stării de alertă s-ar putea afla şi astăzi în atenţia conducerii Parlamentului.
Pro România a depus un proiect de anulare a stării de alertă şi solicită dezbaterea în procedură de urgenţă tocmai pentru că Guvernul ar fi ocolit legislativul.
Iniţiativa Pro România ar urma să fie discutată la reuniunea Birourilor Permanente, ce are loc la această oră, pentru stabilirea agendei şedinţei comune a celor două camere, de astăzi.
În şedinţa online a conducerii Parlamentului se decide la această oră ordinea de zi a şedinţei comune.
Este posibil, aşa cum ai spus şi tu, ca pe ordinea de zi a plenului reunit, să figureze iniţiativa Pro România de anulare a stării de alertă.
Aseară, documentul a fost depus pentru că guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, iar parlamentul a fost informat şi nu a primit documentul pentru încuviinţare, arată Pro România.
Şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor va avea cel mai probabil pe ordinea de zi modificarea statutului senatorilor şi deputaţilor, în sensul impozitării pensiilor speciale, motivul pentru care acest proiect va fi supus votului şi în plenul reunit este acela că el se referă şi la pensiile deputaţiilor şi senatorilor.
Pe ordinea de zi a plenului reunit se va afla şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, care prevede rectificarea bugetară din luna aprilie.
Rectificarea a fost necesară în perioada stării de urgenţă pentru a redirecţiona mai multe fonduri către Ministerul Muncii sau al Sănătăţii.
De altfel, în această dimineaţă, comisiile reunite pentru buget au şedinţă pentru a analiza ordonanţa de urgenţă şi a întocmi raportul care va fi supus atenţiei plenului reunit de la ora 13:00.