Primarul Răzmeriţă şi alţi doi angajaţi ai Ministerului Turismului, arestaţi la domiciliu
Tribunalul Bucureşti a decis, marţi noapte, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a primarului oraşului Lupeni, Cornel Resmeriţă, precum şi a foştilor angajaţi ai Ministerului Turismului, Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia.
Articol de Gabriela Tătărău, 04 Februarie 2015, 07:05
Ştefan Lungu este fostul consilier al Elenei Udrea, iar Gheorghe Nastasia a deţinut funcţia de secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Magistraţii au respins astfel solicitarea DNA de arestare preventivă a lui Cornel Resmeriţă, dar deciziile nu sunt definitive.
Potrivit redactorului nostru, Diana Surdu, decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată.
În cazul fostului preşedinte al Federaţiei de Box, solicitarea procurorilor DNA va fi analizată joi de Tribunalul Bucureşti, astfel că Rudel Obreja a fost eliberat întrucât i-a expirat mandatul de reţinere.
În acelaşi dosar, DNA a cerut parlamentului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru doi foşti miniştri; este vorba despre deputatul Elena Udrea, caz ce va fi analizat astăzi de comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi despre senatorul Ion Ariton, în situaţia căruia senatorii jurişti au avizat favorabil cerearea procurorilor care va intra mâine în dezbaterea plenului Camerei Superioare a legislativului.
Dosarul numit Gala Bute este de mai mulţi ani în atenţia procurorilor DNA. Aceştia cercetează modul în care a fost finanţat şi s-a organizat meciul de box dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy, eveniment organizat de Ministerul Turismului şi Dezvoltării în perioada în care era condus de Elena Udrea.
Procurorii susţin că o parte din banii din fonduri europene destinaţi organizării galei ar fi ajuns ilegal la Rudel Obreja, care în acea perioadă conducea FRBCei trei sunt cercetaţi în dosarul "Gala Bute".
Elena Udrea a respins acuzaţiile că implicarea Ministerului Dezvoltării în Gală ar fi fost ilegală şi că ea ar fi urmărit capital electoral prin asocierea sa cu numele lui Lucian Bute.
"Un aparat întreg în minister care are sarcina de a verifica legalitatea acţiunilor a găsit soluţia legală. Ce este ilegal în a încerca să finanţezi cu fonduri europene promovarea României prin imaginea unui mare sportiv aşa cum era Lucian Bute atunci? Păi nu era campanie electorală, era 2011 şi doi la mână: este prima dată când se formulează o astfel de acuzaţie cum că un om politic încearcă să facă o acţiune pentru imagine, păi ce să zicem de un ministru care inaugurează o autostradă, ce să zicem de un ministru care inagurează o şcoală? ", a spus Udrea.
Agenţia Naţională de Integritate a decis să verifice modul în care a fost dobândită averea deputatului Elena Udrea.
Verificările se fac din octombrie anul trecut până în prezent, afirmă surse judiciare, citate de reporterul nostru Mădălina Verman.