Preşedintele CSM "dă raportul" la Bruxelles
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, s-a întâlnit cu oficiali ai Comisiei Europene, pentru a discuta evoluţiile României în privinţa respectării MCV.
Articol de Mădălina Verman, 15 Ianuarie 2013, 21:14
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală a discutat marţi, la Bruxelles cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene despre evoluţii privind îndeplinirea obiectivelor asumate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.
Potrivit unui comunicat al CSM, la întrevedere au luat parte şi alţi reprezentanţi ai secretariatului general.
Întrevederea se în scrie în dialogul constant purtat de CSM cu experţi ai Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare
Sursa citată precizează că întrevederea se înscrie în dialogul constant purtat de CSM cu experţi ai Comisiei Europene, expresie firească a componentei "Cooperare" din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.
"S-au discutat recentele evoluţii privind îndeplinirea obiectivelor asumate de România în cadrul MCV, respectiv: consolidarea capacităţii instituţionale a CSM; operaţionalizarea Inspecţiei Judiciare ca instituţie cu personalitate juridică proprie şi independenţă operaţională; punerea în aplicare a noilor coduri; resursele umane alocate sistemului judiciar", se mai spune în comunicat, potrivit redactorului RRA.
Judecătorii de la CSM cer demisia noului preşedinte
Amintim că, luni, secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a cerut demisia de onoare a Oanei Schmidt-Hăineală din funcţia de preşedinte al CSM.
Oana Schmidt-Hăineală a răspuns că nu intenţionează să-şi dea demisia, fiind în exercitarea unui mandat obţinut cu respectarea tuturor procedurilor legale.
"Am o responsabilitate care derivă direct din exercitarea acestui mandat, pe care eu înţeleg să mi-o asum pe deplin. (...) Nu a existat niciun fel de joc de culise. Alegerea este rezultatul unui vot democratic, care poate să placă sau nu unei minorităţi. Suntem în situaţia în care votul nu place unei minorităţi, vorbim de un număr de şapte judecători", a afirmat Hăineală.