Premierul vrea lista publică a imobilelor RAAPPS
Primul-ministru, Emil Boc a anunţat că Executivul va stabili, printr-un act normativ, în ce condiţii vor fi vândute imobilele aflate în administrarea RAAPPS.
Articol de Angela Bârgoan, 08 Septembrie 2011, 11:40
Premierul Emil Boc a solicitat Regiei Autonome a Protocolului de Stat să publice în termen de o săptămână lista imobilelor aflate în administrarea Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS ) şi care urmează să fie vândute.
Documentul va cuprinde doar imobilele care nu sunt grevate de sarcini.
Purtătorul de cuvânt, Ioana Muntean, a precizat că Guvernul pregăteşte un act normativ privind condiţiile de vânzare a imobilelor aflate în administrarea regiei, însă primul-ministru a solicitat ca anterior să se facă publică această listă.
"Premierul îşi doreşte transparenţă maximă în acest demers, tocmai de aceea a solicitat regiei să prezinte atât guvernului, dar şi public lista cu aceste imobile care urmează fie vândute. După acest pas, guvernul îşi doreşte să promoveze actul normativ, plecând de la un principiu de bază, şi anume acela că vânzarea se va face prin licitaţie deschisă cu strigare, iar preţul nu va fi mai mic decât preţul pieţei stabilit de evaluatori", a precizat purtărorul de cuvânt.
Programul "Mărul în şcoli", continuă
Tot în şedinţa de miercuri, a fost aprobată derularea Programului "Mărul în şcoli" şi pentru anul şcolar 2011-2012.
Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a precizat că din cei 12,5 milioane de euro, cât reprezintă costul total al programului, 8,5 milioane reprezintă finanţare europeană.
El a mai spus că merele vor fi acordate gratuit, elevilor.
"În anul şcolar 2011-2012 se vor acorda gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,315 lei/elev, pentru o perioadă de 94 de zile de şcolarizare, începând cu 31 octombrie 2011", a promis ministrul Tabără.
Ministrul agriculturii a mai anunţat că din fonduri europene vor fi despăgubiţi şi producătorii de legume a căror cultură a fost afectată de bacteria E.coli.
Pagubele, estimate la 3,3 milioane de euro, vor fi acoperite în proporţie de 100% din banii alocaţi de către Comisia Europeană.
Plăţile se vor face de către APIA, până în 15 octombrie.