Premierul Grindeanu vrea legi mai eficiente de combatere a violenţei asupra copiilor
Şeful executivului a invitat ministerele, agenţiile şi celelalte instituţii ale statului să susţină, alături de societatea civilă, efortul de a pune capăt violenţei.
Articol de Radiojurnal, 02 Martie 2017, 13:33
Premierul Sorin Grindeanu vrea legi mai eficiente de combatere a violenţei la care sunt supuşi copiii din România.
Prezent la lansarea unui parteneriat global şi a unei campanii împotriva abuzurilor cărora le cad pradă minorii, desfăşurate în parteneriat cu UNICEF, şeful executivului a invitat ministerele, agenţiile şi celelalte instituţii ale statului să susţină, alături de societatea civilă, efortul de a pune capăt violenţei.
Şeful executivului a citat şi o serie de statistici, care arată că numărul victimelor a crescut de la an la an.
El crede că un accent deosebit trebuie pus şi pe modul în care pot fi prevenite abuzurile.
"Un rău făcut unui copil este foarte greu de reparat, îi poate marca negativ viaţa. De aceea, este foarte important să ne concentrăm asupra prevenţiei. Nu este suficient să identificăm cazuri de violenţă sau abuzuri de orice fel şi să aplicăm pedepse. Cred că este la fel de important să descurajăm violenţa şi abuzurile", a spus Sorin Grindeanu.
Copiii "cresc în ţara în care bătăia e ruptă din rai"
Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii, atrage atenţia că, în România, de multe ori bătaia este văzută, în mod greşit, ca o metodă normală de educare a celor mici.
"Copiii cresc în ţara în care bătăia e ruptă din rai, ţara în care unde dă mama creşte, ţara în care copilul trebuie pupat doar în somn, în care părinţii cred că dacă ei l-au făcut, tot el îl pot şi omorî, iar lovitul cu palma, urecheala sunt atât de frecvente încât nici copiii, nici părinţii nu le consideră ca fiind comportamente violente, ci doar reacţii normale la greşelile copiilor. Doar patru din 10 părinşi recunosc că îşi bat copiii, în timp ce şase din 10 copiii spun că sunt bătuţi acasă. Alarmant este faptul că doi din 10 părinşi consideră că bătăia este o metodă absolut necesară în educaţia copiilor", a spus Gabriela Alexandrescu.