Premierul Emil Boc solicită un calendar de aplicare a Legii educației
Primul ministru s-a referit, în cadrul ședinței de Guvern, la prevederile Legii educației referitoare la aplicarea regimului incompatibilităților în învățământ.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 12 Ianuarie 2011, 20:13
Şeful guvernului a cerut, miercuri, Ministerului Educaţiei să elaboreze un calendar de aplicare pentru 2011 şi 2012 a prevederilor incluse în noua Lege a educaţiei.
Premierul s-a referit la aplicarea regimului incompatibilităţilor printre care şi regimul incompatibilităţilor în învăţământ şi procedura de numire a directorilor.
"Sunt prevederi care intră în vigoare în 2011, precum consiliile de administraţie ale şcolilor, numirea directorilor, raporturile dintre şcoală şi profesori sau prevederi în învăţământul superior care vizează ierarhizarea universităţilor, a programelor de studii, a regulilor care vizează regimul incompatibilităţilor sau a conflictelor de interese în universităţi, lucruri care să fie reglementate cât mai repede cu putinţă prin norme metodologice de aplicare a legii", a spus Boc la ședința de Guvern.
Regimul incompatibilităţilor în educaţie stabileşte că directorii de şcoli şi licee şi rectorii universităţilor să nu poată deţine în acelaşi timp şi funcţii de conducere în partide politice.
Codul Muncii şi proiectele de lege privind dialogul social trebuie finalizate până la începutul sesiunii parlamentare şi vor reprezenta o prioritate majoră pentru ministerele responsabile, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.
"Cea mai importantă prioritate până la începutul sesiunii parlamentare este finalizarea Codului Muncii şi a legislaţiei dialogului social. Voi susţine toate eforturile pe care ministrul muncii le face pentru a finaliza dialogul cu partenerii sociali, pe marginea actelor normative despre care am vorbit", a spus premierul.
Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, afirma în urmă cu o săptămână că partenerii sociali au stabilit ca mai întâi să se discute despre îmbunătăţirea pachetului de legi care ţin de dialogul social şi, doar dacă se va constata "necesitatea unor alte modificări", negocierile se vor îndrepta şi către Codul Muncii.