Premierul Emil Boc, marcat de moartea tatălui său
Tatăl premierului a murit la vârsta de 87 de ani, în urma unui atac cerebral.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 28 Decembrie 2011, 08:46
Premierul Emil Boc a ajuns, marţi seară, la Cluj-Napoca, unde tatăl său , Ioan Boc , internat la Spitalul de Recuperare, a decedat, la vârsta de 87 de ani.
Corespondentul Radio România a transmis că decesul a survenit din cauza unui atac cerebral, al treilea din luna decembrie.
"Aveţi grijă de părinţii dumneavoastră. Este cel mai frumos dar pe care îl puteţi primi de la Dumnezeu", le-a spus jurnaliştilor şeful Executivului, vădit marcat de clipele grele prin care trece.
Prim-ministrul a venit la spital împreună cu soţia sa şi cele două fiice.
La spital au ajuns şi fraţii premierului - Traian şi Ioan Boc.
Marţi seara, starea sănătăţii tatălui premierului s-a agravat neaşteptat, iar pe fondul instalării unui stop cardio-respirator medicii au încercat o resuscitare, timp de peste 45 de minute, fără însă a-l putea salva pe pacient.
Ioan Boc a suferit, în anii trecuţi, şi alte accidente vasculare cerebrale, iar în luna noiembrie a acestui an a fost internat, pentru câteva zile, cu o afecţiune pulmonară, la Spitalul de Pneumologie.
Premierul Emil Boc afirmase, sâmbătă seara, după vizita făcută tatălui său la spitalul clujean, că se aşteaptă la "progrese mărunte" în privinţa stării de sănătate a acestuia şi nu la minuni.
Tatăl premierului Emil Boc va fi înmormântat în satul Răchiţele din judeţul Cluj.
Potrivit Agerpres, în luna iulie a acestui an, părinţii premierului Emil Boc, Ioan şi Ana Boc, au fost omagiaţi, cu ocazia primei ediţii de la Răchiţele a sărbătorii "Fiii satului", la împlinirea a peste 50 de ani de căsnicie.
Ei au primit, alături de alte două perechi de seniori, o diplomă şi un premiu pentru "Cel mai în vârstă cuplu din comuna Mărgău".
Emil Boc: Tata nu m-a lăsat să fac decât patru clase
Într-un interviu dat ziarului "Clujeanul", în anul 2004, după alegerea lui Emil Boc ca primar al municipiului Cluj-Napoca, Ioan Boc, cunoscut în Răchiţele ca "Nuţu a Năii", spunea că părinţii nu l-au lăsat să facă decât patru clase şi a văzut de-a lungul timpului cât este de greu, dacă a fost mic de statură, să trăiască din munca fizică.
"Tata nu m-a lăsat să fac decât patru clase, una am făcut-o mai târziu, aşa că am văzut singur cât de greu e, dacă eşti aşa, mai mic, să trăieşti din muncă fizică", afirma Ioan Boc.
Acesta adăuga că a fost responsabil cu adusul banilor în familie şi că a fost geamgiu, tâmplar, culegător de probe la mina care trebuia să se deschidă în satul Răchiţele şi a lucrat la cuptoarele de ars var de lângă sat.