Ponta: Până în 2016 va fi alocat Apărării 2% din PIB
Premierul Victor Ponta a anunțat că există consens politic pentru ca într-o perioadă scurtă de timp, până-n 2016, România să aloce 2% din PIB pentru cheltuieli de Apărare.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 21 Mai 2014, 16:15
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că în discuţia cu vicepreşedintele american, Joe Biden, a exprimat hotărârea Guvernului de a-şi asuma toate implicaţiile poziţiei de membru NATO şi că până în 2016 ţara noastră va majora cheltuielile în domeniul Apărării până la 2% din PIB.
"Am discutat cu vicepreşedintele Biden hotărârea Guvernului României de a-şi asuma toate implicaţiile poziţiei noastre. Securitatea nu poate fi obţinută niciodată gratis. Şi investiţiile pe care Guvernul le-a mărit şi le va mări în continuare privind sistemul de apărare, şi există un acord şi un consens politic pentru ca într-o perioadă scurtă de timp, până-n 2016, România să aloce 2% din PIB pentru cheltuieli de Apărare", a declarat premierul Ponta într-o declaraţie comună cu vicepreşedintele Biden, susţinută la Palatul Victoria.
Ponta: Am reafirmat sprijinul Guvernului pentru o justiţie care să aplice cu adevărat principiul că nimeni nu e deasupra legii
Guvernul României sprijină o justiţie independentă, eficientă, care să aplice cu adevărat principiul potrivit căruia nimeni nu e mai presus de lege, indiferent de poziţia pe care o ocupă, a afirmat premierul Victor Ponta.
VIDEO Pemierul Victor Ponta îl primește pe vicepreședintele SUA, Joe Biden.
"Am discutat şi am reafirmat sprijinul Guvernului pentru o justiţie independentă, o justiţie imparţială, o justiţie eficientă, care să aplice cu adevărat principiu atât de important: nimeni nu e mai presus de lege. Şi, indiferent cine încalcă legea, indiferent de poziţia pe care o are, trebuie să răspundă în faţa legii", a declarat premierul Victor Ponta.
Biden: România poate deveni punctul cheie care leagă pieţele de energie
România poate să devină punctul cheie care leagă pieţele de energie de la Marea Neagră până la Europa Centrală şi de Est, dacă îşi modernizează infrastructura internă în domeniu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, vicepreşedintele american, Joe Biden.
"Securitatea naţională şi securitatea energiei sunt inseparabile în această parte a lumii iar piaţa de energie europeană trebuie să fie sigură, diversă şi interconectată", a spus Biden, într-o declaraţie de presă comună cu premierul Victor Ponta.
El a subliniat că Statele Unite sunt dispuse să ajute România pentru a-şi dezvolta conductele pentru transportul produselor petroliere.
"Noi suntem gata să vă asigurăm ajutorul necesar şi să vă asigurăm conductele petroliere din România. România poate să asigure soluţiile de energie pentru ţara dumneavoastră. Modernizându-şi infrastructura internă, România poate să devină punctul cheie care leagă pieţele de energie de la Marea Neagră până la Europa de Est şi Centrală. Dezvoltându-şi producţia de gaz natural, aceasta poate să devină de asemenea o soluţie pentru Moldova, care în momentul de faţă se bazează mult pe energia din partea Rusiei. Suveranitatea României este bazată pe dezvoltarea sa economică", a afirmat Biden.