Ponta cere PNL să ia o decizie în cazul lui S.R. Stănescu
Liderul PSD, premierul Victor Ponta a cerut liberalilor să ia "o decizie" în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu, în urma demisiei acestuia din Comisia de anchetă privind interceptările telefonice ale magistratului Corneliu Bârsan.
Articol de Simona Mihăescu, 15 Mai 2013, 20:52
Victor Ponta a declarat, miercuri, că prin acţiunea lui Sorin Roşca Stănescu se aduce atingere articolului 1.1.4. din acordul USL, referitor la "Conflictele publice intre membrii partidelor, precum si atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid din Alianţă, nu sunt permise" şi a afirmat că există "o problema foarte serioasa".
Întrebat la ce decizie se asteaptă din partea PNL, primul ministru a răspuns că acest lucru nu îl priveşte, dar a precizat că a cerut o poziţie clară din partea liderilor PNL.--fb2
"Nu e treaba mea, eu am vorbit in numele PSD, am invocat un articol. Am cerut să ştim care e poziţia conducerii PNL", a spus miercuri seara, Victor Ponta.
Victor Ponta l-a acuzat pe Sorin Roşca Stănescu că a făcut această comisie "ca să aibă de unde sa-şi dea demisia", şi că "el are propria lui agenda"
"E circ (...) Ideea era sa iasă scandal", a susţinut acesta.
Antonescu: Sancţiunile sunt ultimul lucru la care trebuie sa recurgem
La rândul său, liderul PNL şi partenerul lui Ponta în USL, Crin Antonescu a declarat că "nu există elementele pentru a vorbi de o campanie a lui Sorin Roşca Stănescu împotriva PSD.
Cu toate acestea Crin Antonescu a admis că şi el a fost "deranjat" de unele "afirmaţii excesive" făcute Roşca-Stăneascui
"Intr-un anumit sens, relaţiile dintre PNL şi PSD trebuie apărate în fiecare zi. Se pot ivi pericole, sunt oameni mulţi, sper că nu se numară şi senatorul Sorin Roşca Stănescu printre ei, care să acţioneze pentru slăbirea acestei alianţe", a afirmat la scurt timp, după acuzaţiile premierului.
Acesta a dat asigurări că "pe fond" nu are "un sentiment de pericol legat de viitorul USL".
Liderul PNL a mai precizat că în opinia sa nu trebuie să se ajungă la sancţiuni.--fb1
Patru liberali au demisionat din Comisie
Amintim că patru parlamentari PNL din comisia specială a cazului Bârsan, Sorin Roşca Stănescu, Victor Ciorbea, Corneliu Dobriţoiu şi Sorin Ilieşiu, şi-au dat demisia din cadrul comisiei de specialitate, acuzându-i pe cei de la PSD că nu au dorit audierea judecătorului CEDO.
"Am sentimentul, certitudinea că, fără să vrem, încercând să aflăm adevărul cu această interceptare, ne-am apropiat cumva de un caz extrem de grav şi nu m-aş mira ca într-o bună zi să aflăm că la capătul firului se află preşedintele Traian Băsescu şi şeful SRI, George Maior. Convingerea mea intimă este că, de la început, PSD a fost foarte reticient, chiar dacă au semnat foarte mulţi parlamentari pentru crearea comisiei, în PSD a fost o reticienţă în a investiga un caz flagrant de interceptare ilegală a unui magistrat. De ce anume, nu ştiu, pot să bănuiesc legăturile care există la vârf cu domnul Maior", a spus senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la finalul întâlnirii grupurilor parlamentare ale PNL.
Stănescu a adăugat că cei din PSD au folosit pretextul că audierea judecătorului Corneliu Bârsan ar o "imixtiune" asupra altei puteri.
În opinia sa, "pozitia privitoare la autoritatea Parlamentului, raportul principial intre executiv si legislativ, invocată de SRS, e corectă", deşi "anumite aluzii, acuzaţii nu sunt de dorit".