PNL depune marți moțiunea de cenzură
PNL a adunat 214 semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură la adresa Guvernului
Articol de Luminiţa Apostolescu, 12 Mai 2014, 19:11
Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat, luni, că sunt întrunite toate condiţiile procedurale pentru înaintarea moţiunii de cenzură, astfel că documentul va fi depus marţi în jurul orei 12,00.
Nicolăescu a afirmat că moţiunea are 214 semnături, dintre care 140 de la PNL (93 deputaţi şi 47 senatori), 55 de la PDL (36 deputaţi şi 19 senatori), 18 de la PP-DD (15 deputaţi şi trei senatori) şi una de la un senator independent.
"Am revizuit textul moţiunii şi observaţiile pe care ni le-a înaintat grupul PDL au fost discutate cu conducerea grupului şi au fost preluate în formele convenite astfel încât în această seară textul final se găseşte la toate grupurile semnatare. Reprezentanţi ai restului opoziţiei nu şi-au exprimat niciun punct de vedere nesemnând textul moţiunii, ceea ce ne pune sub semnul întrebării poziţionarea în raport cu Guvernul Ponta. De asemenea, acum grupurile parlamentare PNL din Cameră şi Senat se pot declara mulţumite că au putut să adune majoritatea opoziţiei pentru o luptă legitimă şi corectă cu Guvernul Ponta", a spus Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că modificările aduse de PDL au vizat în special "formularea unor texte care probabil se simţea nevoia de a fi mai explicite" şi că printre semnăturile de susţinere se află şi cea a lui Vasile Blaga.
"Nouă ni s-a părut că sunt, dar am considerat că şi aportul colegilor noştri este corect. (...) În special la palierul de corupţie s-a dorit o extindere a unor clarificări, cum ar fi de exemplu situarea domnului Duicu în Cabinetul primului-ministru. (...) Am fost de acord, nu ni s-a părut că este nefirească o asemenea solicitare, poate chiar dimpotrivă, este binevenită", a arătat Eugen Nicolăescu.
Acesta a precizat că marţi, în jurul orei 12, va fi depus textul moţiunii la secretariatele generale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru îndeplinirea tuturor procedurilor regulamentare, urmând ca după aceea, în 24 de ore, Birourile Permanente ale celor două Camere să se întrunească şi să stabilească calendarul prevăzut de regulamente.
"În mod normal, dacă s-ar respecta toate procedurile parlamentare, dacă noi depunem moţiunea mâine şi miercuri se întrunesc Birourile Permanente, luni, după cinci zile, ar trebui să aibă loc prima prezentare a moţiunii, urmând ca după trei zile, deci joi, ar trebui să aibă loc a doua prezentare, dezbaterea şi votul", a explicat deputatul liberal.