PNL a fuzionat prin absorbţie cu Partidul Popular
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat, vineri, că Partidul Popular, condus de Costel Caraş a fuzionat prin absorbţie cu Partidul Naţional Liberal.
Articol de Alexandru Lancuzov, 16 Mai 2014, 20:08
Într-o conferinţă comună cu liderul Partidului Popular, Crin Antonescu a anunţat că decizia a fost luată prin vot de Delegația Permanentă a PNL şi a menţionat doctrina de dreapta a popularilor.
"Delegația Permanentă a PNL a votat fuziunea prin absorbţie cu Partidul Popular condus de domnul preşedinte Caraş, un partid de dreapta, un partid al cărui program e concentrat în special în zona agricolă, zootehnică", a spus Antonescu.
Preşedintele PNL a apreciat că această fuziune reprezintă "un prim pas de regrupare a forțelor de dreapta".
De precizat că, liderul PP, Costel Caraş, conduce Partidul Popular din august 2012, formaţiunea fiind înfiinţată în 2004.
La cele mai recente alegeri parlamentare, din decembrie 2012, Partidul Popular a obţinut aproximativ 20.000 de voturi.
Costel Caraş este preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine şi s-a remarcat în scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină din 2013 când a vărsat mii de litri de lapte pe un câmp în semn de protest faţă de modul în care Guvernul a gestionat acest subiect.
La rândul său, Costel Caraş a afirmat, la aceeaşi conferinţă de presă, că formaţiunea sa aduce PNL, în urma fuziunii, un potenţial de peste un milion de voturi, precum şi 30-40.000 de noi membri în următoarele zile.
Întrebat ce potenţial de vot aduce Partidul Popular în perspectiva alegerilor prezidenţiale, Caraş a răspuns:
"Dacă fermierii vor înţelege foarte clar ce noi sunem azi în programul pe care îl va prezenta domnul Iohannis şi dacă vor înţelege ce dorinţă puternică avem ca PNL să ne reprezinte şi să reuşim prin noi înşine să punem agrucultura acolo unde îi e locul, potenţialul este de peste un milion de voturi, după ce calcule am făcut noi".
Potrivit protocolului semnat cu acest prilej, preşedintele Partidului Popular a devenit vicepreşedinte liberal la nivel naţional.
De asemenea, popularii au mai obţinut, potrivit protocolului şi alte 41 de funcţii de vicepreşedinte la nivel judeţean.
"Partidul Naţional Liberal şi Partidul Popular, pornind de la premisa necesităţii unificării dreptei, care să se contrapună stării actuale din România, reprezentată de tendinţa de acaparare a puterii totale de către PSD, au decis că se impune semnarea unui protocol de fuziune prin absorbţie.
Partidul Naţional Liberal şi Partidul Popular constată existenţa unor principii şi obiective comune, mai ales în ceea ce priveşte susţinerea unor politici active în domeniul agriculturii şi transformarea acestui domeniu într-un vector de dezvoltare a României.
Ambele formaţiuni politice au orientare de dreapta, pun pe primul plan interesul naţional şi dialogul social şi promovează principiile liberale de dezvoltare durabilă a societăţii", se scrie în protocolul de de fuziune prin absorbţie, dintre Partidul Naţional Liberal şi Partidul Popular.