Peste un milion şi jumătate de români, beneficiari ai strategiei împotriva sărăciei
Strategia naţională împotriva sărăciei aprobată de Guvern va ajuta peste un milion şi jumătate de români, care trăiesc în prezent la limita subzistenţei, mulţi dintre ei copii şi vârstnici.
Articol de Petruţa Obrejan, 11 Februarie 2016, 10:34
Avem o strategie naţională împotriva sărăciei!
Aprobat ieri, de guvern, programul îşi propune ca în următorii patru ani să ajute peste un milion şi jumătate de români, care trăiesc în prezent la limita subzistenţei, mulţi dintre ei copii şi vârstnici.
Foarte mulţi oameni din România sunt supuşi riscului sărăciei, iar dintre aceştea 1,7 milioane sunt copii, iar mediul rurar este cel mai expus, spunea premierul Dacian Cioloş.
El i-a cerut ministrului muncii, Ana Costea, şi vicepremierului Vasile Dâncu să elaboreze un plan care să susţină concret persoanele aflate în pragul sărăciei indiferent de vârstă.
"La naştere să asigurăm dincolo de un sprijin pentru screening medical, vaccinuri, să ne asigurăm că toţi copiii pot primi identitate. La vârsta preşcolară obiectivul este să completăm programul naţional, fiecare copil în grădiniţă cu câteva măsuri care să ajute la achiziţia de rechizite, îmbrăcăminte, vitamine", a spus Dacian Cioloş.
Se urmăreşte şi o integrare profesională a tinerilor care au abandonat şcoala, dar şi a persoanelor trecute de 65 de ani.
"Prin extinderea programului "A doua şansă la şcoală" să-şi poată să-şi continue şcoala. Pentru cei mai învârstă ne gândim astfel la un program numit "bunicii comunităţii", în aşa fel încât astfel de persoane care sunt disponibile să îngrijească copii să poată să o facă într-un cadru organizat. eporter: Pachetul antisărăcie cuprinde şi o serie de măsuri pentru familie cum ar fi: granturi pentru îmbunătăţirea locuinţelor, prevenirea separării copilului de familie şi pachete de simulare pentru zilieri", a spus Cioloş.