Peste 7.000 de refugiaţi au trecut graniţa Ungariei, dinspre Croaţia
Peste 7.000 de persoane au trecut luni şi marţi graniţa Ungariei dinspre Croaţia, acesta fiind noul traseu ales de imigranţi după ce frontiera cu Serbia a fost securizată prin construirea unui gard de sârmă ghimpată.
Articol de Emil Groza, 22 Septembrie 2015, 14:06
Miniştrii de interne ai celor 28 de state membre ale UE vor încerca în cadrul întâlnirii de marţi de la Bruxelles, să găsească un compromis cu privire la repartizarea a 120.000 de refugiaţi.
Întâlnirea are loc în contextul în care unii membri, inclusiv România, se opun cotelor obligatorii propuse de Comisia Europeană.
Ţara noastră este reprezentată la Consiliul extraordinar de Justiţie şi Afaceri Interne de ministrul de interne Gabriel Oprea.
Între timp, continuă să sosească refugiaţi.
Peste 7.000 de persoane au trecut luni şi marţi graniţa Ungariei dinspre Croaţia.
Acesta este noul traseu ales de imigranţi după ce frontiera cu Serbia a fost securizată prin construirea unui gard de sârmă ghimpată.
Imigranţii care ajung la frontiera ungaro-croată sunt transportaţi cu autobuze şi trenuri speciale la centrele de înregistrare de la Vámosszabadi şi Szentgotthárd, situate în apropierea graniţei cu Austria, de unde cei mai mulţi pleacă mai departe pentru a trece graniţa în ţara vecină.
Marţi au intrat în vigoare unele reglementări adoptate ieri de parlament în baza cărora militarii vor avea atribuţii sporite, similare cu cele ale poliţiştilor pentru gestionarea situaţiei generate de numărul mare de imigranţi în perioada în care este în vigoare starea de criză declarată săptămâna trecută în cazul a şase judeţe de la graniţa cu Serbia şi cu Croaţia.
Tot marţi parlamentul urmează să adopte un proiect de hotărâre privind lansarea unui apel către liderii UE pentru luarea măsurilor necesare pentru apărarea continentului şi a cetăţenilor europeni în contextul crizei imigranţilor.