Percheziţii la Consiliul Judeţean Argeş
Mai multe documente şi computere au fost ridicate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la sediul Consiliului Judeţean Argeş .
Articol de Roman Muşat, 10 Septembrie 2012, 10:04
UPDATE 1 Acţiunea DNA de la sediul Consiliului Judeţean Argeş a vizat, conform unor surse ale Consiliului Judeţean, dosare privind construcţia unui pod în localitatea Căţeasca.
Câştigătorul de atunci al licitatiei a fost firma Zeus, dar şi alte firme care au avut rol de subcontractori.
Vicepresedintele Consiliului Judeţean Arges, Florin Tecău şi avocata Gabriela Zoană au dat o serie de informaţii cu privire la descinderea procurorilor DNA, explicând că, deocamdată, nu au fost luate înscrisuri şi că ar fi vorba despre un dosar disjuns din dosarul din anul 2011.
"Este vorba de o percheziţie, un simplu act procedural. Nu au fost ridicate in prezent înscrisuri, dar nu s-a încheiat acest act de procedură. Sunt făcute percheziţii de la ora opt în cinci birori, iar de dimineaţă, de la ora şase, au fost facute percheziţii şi la domiciul unui angajat", au spus oficiali ai CJ Argeş, potrivit corespondentului RRA, Constantin Paşol.
UPDATE2 Mai multe documente şi computere au fost ridicate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la sediul Consiliului Judeţean Argeş .
Poliţişti şi procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au percheziţionat, luni, sediul Consiliului Judeţean Argeş.
Potrivit corespondentului RRA, Constantin Paşol, nu există informaţii oficiale privind acţiunea oamenilor legii, dar este posibil ca aceasta să aibă legatură cu un dosar în care este judecat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu.
Potrivit Agerpres , este vorba despre opt birouri , printre care cel al preşedintelui Constantin Nicolescu, lider al filialei judeţe PSD , precum şi sediile a patru firme care au avut contracte cu instituţia.
"Este vorba de o percheziţie, un simplu act procedural. Nu au fost ridicate până în prezent înscrisuri, dar percheziţiile nu s-au încheiat. (...) Nu este un dosar nou. Nu e nimic neobişnuit, percheziţia este un act de procedură comun în timpul urmăririi penale", a declarat Zoană, care îl reprezintă pe Nicolescu într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a declarat, la rândul său, că se va depune un memoriu la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din Romania, deoarece percheziţiile au paralizat activitatea instituţiei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900 de mii de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.