Pensionarea la 65 de ani, o exagerare!
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Braşov, la întâlnirea regională a Departamentului Naţional de Sănătate al PSD, că este ''pur şi simplu o exagerare să te duci cu vârsta de pensionare la 65 de ani'.
Articol de Simona Mihăescu, 18 Septembrie 2010, 09:50
El a dat ca exemplu Franţa, în care are vârsta de pensionare este de 60 de ani ,pe care încearcă s-o prelungească la 62 de ani, în condiţiile în care , afirmă Geoană ," are deficite importante la pensii, circa 38 miliarde de euro până în 2018".
Mircea Geoană consideră că lipsa de sustenabilitate financiară a acestor sisteme de pensii este o problemă care trebuie recunoscută, dar spune că nu crede că metoda de a schimba vârsta de pensionare cu foarte mulţi ani rezolvă problemele.
"A veni cu sălbăticie şi să ceri femeii din România să meargă la serviciu până la vârsta de 65 de ani mi se pare inacceptabil şi consider că este o chestiune care nu va sta în picioare. Nu va sta în picioare pentru că nu este realistă", susţine preşedintele Senatului.
El a mai declarat că este cinic modul în care se rezolvă problema deficitului financiar, pentru că mulţi români nu vor mai apuca vârsta de pensionare.
"Într-un fel cinic, aşa se rezolvă problema deficitului financiar pentru pensie pentru că mulţi nu vor mai apuca să ajungă la vârsta de pensionare. Asta este ţară!", a conchis Geoană.
Preşedintele Senatului a mai declarat, în faţa celor prezenţi la Braşov, medici, asistenţi medicali, asociaţii din partea Societăţii Civile, reprezentanţi ai Sindicatului, cadrelor medicale şi a pensionarilor că este neapărat necesar să se reuşească menţinerea în ţară a oamenilor din sănătate, a oamenilor foarte capabili din sector pentru că ''altfel situaţia va fi şi mai complicată''.
Mircea Geoană a mai declarat că după ce a vizitat Societatea "Antibiotice" Iaşi, consideră că ar fi necesar să avem la nivel naţional o companie puternică farmaceutică care să respecte dreptul intern şi cel european pentru că este nevoie de o alternativă la ceea ce este în prezent, dar este nevoie şi de medicamente ieftine la care să aibă acces şi cei cu venituri mai mici.
"Guvernul din umbră al PNL, canibalism politic la nivelul opoziţiei".
Cât priveşte decizia PNL de a prezenta un aşa numit" guvern din umbră" Mircea Geoană consideră că ce a făcut PNL, reprezintă "o formă de canibalism politic la nivelul opoziţiei".
"Ceea ce a făcut PNL este prematur şi reprezintă o formă de canibalism politic la nivelul opoziţiei.Nu este normal aşa ceva. Noi vorbim şi încercăm şi chiar şi eu am avut o dispută la nivelul conducerii partidului, pentru că am crezut şi cred în continuare că avem o obligaţie morală faţă de români, să dăm acest guvern jos cât mai repede posibil", a spus preşedintele Senatului
Geoană susţine că prin gestul lui Crin Antonescu, opoziţia nu face altceva decât să se descalifice, precizând că singurul lucru la care aceasta trebuie să se gândească este demiterea Guvernului Boc.