PDL: Protestele din sănătate şi învăţământ, justificate
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, susţine că protestele medicilor şi cele ale sindicaliştilor din învăţământ sunt justificate, în primul rând din perspectiva promisiunilor neonorate făcute de actuala putere.
Articol de Radio România, 04 Noiembrie 2013, 14:46
Luni, după şedinţa BPN, Vasile Blaga a declarat că protestele care au loc în ultimele zile sunt pe deplin justificate şi că o posibilă rezolvare ar fi reglementarea PIB-ului prin Constituţie.
''Sunt justificate în primul rând prin prisma promisiunilor electorale neonorate făcute de actuala putere, un procent de 5% pentru învăţământ. Ei (protestatarii - n.r.) cer 6% pentru că, probabil, se gândesc la 1% şi pentru cercetare. Deci, 5% pentru învăţământ susţinem şi noi, chiar la modificarea viitoarei Constituţii pentru că, altfel, guvernele una spun şi alta fac, când eşti în opoziţie faţă de când eşti la putere. Deci dacă trecem în Constituţie 5% din PIB pentru învăţământ problemele se rezolvă, a spus, luni, după şedinţa BPN, Vasile Blaga.
Liderul democrat-liberalilor a admis că ''situaţia în Sănătate este, într-adevăr, disperată".
"Un procent de 5% pentru învăţământ - ei cer 6 pentru că probabil se gândesc şi la un punct pentru cercetare - susţinem şi noi chiar la modificarea viitoarei Constituţii, pentru că altfel guvernele una spun şi alta fac. Iar situaţia în sănătate este, într-adevăr, disperată, nu numai a celor care lucrează acolo, în primul rând a celor care beneficiază, a potenţialului pacient. Să nu înţelegem că doar faptul că salariile de mizerie ale medicilor rezidenţi sunt o probemă. Problema este ce se întâmplă cu banii", a subliniat liderul PDL.
Vasile Blaga a mai anunţat că în următoarea perioadă va depune o moţiune simplă în Parlament pentru a atrage atenţia asupra situaţiei economice pe care o consideră gravă.
Ialomiţianu: PDL depune o nouă moţiune simplă
PDL va depune săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor o moţiune simplă privind situaţia economică.
Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Ialomiţianu, a acuzat Guvernul că a tăiat banii pentru investiţii, că a introdus noi impozite şi taxe şi a blocat plăţile către firmele care au contracte cu statul.
Fostul ministru al finanţelor, democrat-liberalul Gheorghe Ialomioţianu susţine că situaţia financiară a României este foarte gravă şi că motivul pentru care s-a ajuns la această situaţie îl reprezintă corupţia de milioane de euro de la nivelul instituţilor publice.
Deputatul PDL, Gheorghe Ialomiţianu a mai precizat că acordul cu FMI este benefic pentru România, în caz contrar ţara noastră riscând intrarea în faliment în 2015.