PDL pregăteşte o serie de moţiuni
Vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a anunţat, miercuri, că democrat-liberalii vor depune o serie de moţiuni simple în parlament pentru domenii precum sănătate, educaţie şi economie.
Articol de Ioana Tănase, 27 Februarie 2013, 14:37
Andreea Paul a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în toate aceste domenii guvernul Ponta a luat măsuri greşite, în defavoarea românilor.
Liderul democrat liberal a susţinut că nu există bani la bugetul de stat pentru a acoperi indemnizaţiile de şomaj ce ar putea să rezulte în urma eventualelor disponibilizări din mai multe companii de stat din sectorul energetic.
Andreea Paul şi-a argumentat poziţia prin aceea că în condiţiile în care ar urma să fie disponibilizaţi angajaţi de la 16 companii de stat, încasările la buget vor scădea semnificativ.
Ea susţine că bugetul pe acest an este mai mic cu 1,8% faţă de anul trecut şi acuză executivul de lipsă de viziune.
"Cheltuielile de investiţii au scăzut cu 60% în ianuarie faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Sumele de la Uniunea Europeană au scăzut cu 40%. Colectarea TVA a scăzut cu 9,5%. Mediul de afaceri e strangulat de taxe", a enumerat ea.
Vicepreşedintele PDL consideră că guvernul Ponta a creat un mediu ostil pentru companiile private, introducând 20 de noi taxe şi impozite şi susţine că în ciuda reîntregirii salariilor, consumul a scăzut din cauza majorării preţurilor şi a facturilor.
Andreea Paul a tras un semnal de alarmă şi a opinat "că trebuie să ne aşteptăm la proteste sociale ample, pentru că zeci de mii de români se află în situaţii disperate", făcând referire la situaţia de la Mechel şi Oltchim, dar şi la disponibilizările zvonite la companiile de stat din domeniul energetic.
Andreea Paul: Ministerul Economiei, o "ciupercărie politică"
Cât priveşte Ministerul Economiei, liderul PDL l-a definit drept o "ciupercărie politică" din cauza structurii acestuia: un ministru plin, doi delegaţi şi şapte secretari de stat.
Ea aminteşte că în guvernul PDL nu exista decât un ministru al economiei şi doi secretari de stat, încărcătura politică actuală fiind una "istorică".
Andreea Paul a mai spus că la involuţia economică contribuie o serie de factori: sufocarea mediului de afaceri cu taxe şi impozite, abandonarea investiţiilor publice, dar şi incapacitatea guvernului de a absobi bani europeni.
În opinia acesteia, soluţiile sunt: o cotă unică de 12%, reducerea CAS şi diminuarea birocraţiei, informează reporterul RRA.