PDL: Moţiunea nu are nicio şansă!
Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, i-a acuzat, luni, după şedinţa Biroului Permanent, pe social democraţi de instigare la violenţă în ziua moţiunii de cenzură.
Articol de Petruţa Obrejan, 25 Octombrie 2010, 14:03
Liderii coaliţiei de guvernământ le recomandă grupurilor parlamentare care susţin actualul guvern, să fie prezente la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar să se abţină de la vot, aşa cum au hotărât deja să procedeze parlamentarii PD-L.
Purtătorul de cuvânt al PD-L, Gheorghe Flutur, a avertizat însă asupra riscului unor incidente care ar putea fi provocate de oameni aduşi în Capitală de PSD.
"Este o moţiune strict politică, cu termeni ultrapopulişti şi politicianişti, fără niciun fel de soluţii şi, în esenţă - şi spunem cu regret - este o moţiune care are la bază instigarea la violenţă" a precizat liderul PD-L.
El a adăugat că există informaţii referitoare la instigarea la violenţă în ziua moţiunii, pregătită de PSD.
"Organizaţii judeţene ale PSD pregătesc zeci de autocare şi garnituri de tren cu oameni pe care să-i trimită la Bucureşti. Liderii PSD ştiu de la bun început că moţiunea nu are nicio şansă să treacă, dar doresc să o mute în stradă " a mai spus vicepreşedintele democrat-liberal.
Gherorghe Flutur crede că moţiunea nu are nici o şansă să treacă, fapt ştiut şi de liderii PSD, care intenţionează să o mute în stradă.
El îi acuză pe social democraţi de atitudine ostilă reformării statului, dar şi că încearcă să recurgă la mijloacele anilor '90.
Liderul PD-L a cerut atât opiniei publice, cât şi sindicatelor să nu se lase atrase în manifestări violente.
"Moţiunea va pica, aceasta de fapt va fi ultima zvârcolire a PSD, un partid el însuşi nereformat, care este duşman al reformării statului român şi sunt convins că astfel de lucruri vor fi sancţionate de populaţie (...). Ne exprimăm convingerea că, în 2011, vor veni vremuri şi mai bune, pentru că dorim să stimulăm o creştere economică care să se regăsească în buzunarele tuturor românilor! a mai spus Gheorghe Flutur.
Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a precizat, la rândul său că atât UDMR, cât şi UNPR vor decide, luni, prezenţa parlamentarilor lor la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar cu abţinere de la vot, aşa cum au hotărât deja să procedeze cei ai PD-L.
El a arătat că moţiunea de cenzură este strict politică şi că, pentru prima dată în istoria postdecembristă a României, se doreşte o dezbatere în stradă a moţiunii, şi nu în Parlament.
Moţiunea de cenzură intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", iniţiată de Opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului.
Textul moţiunii are 14 pagini. Textul moţiunii va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00.
Votul va fi secret cu bile.
Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.