PDL caută susţinători pentru moţiunea de cenzură
PDL începe negocierile cu partidele din opoziţie pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură pe tema Legii privind restituirea proprietăţilor.
Articol de Ioana Tănase, 15 Aprilie 2013, 11:39
Democrat-liberalii intenţionează să depună o moţiune de cenzură pe tema Legii privind restituirea proprietăţilor pentru care guvernul USL vrea să-şi asume răspunderea în Parlament.
În acest sens, democrat-liberalii discută cu liderii formaţiunilor de opoziţie susţinerea parlamentară a moţiunii.
"Proiectul de lege privind restituirea proprietăţii propus de guvernul domnului Ponta are foarte multe neajunsuri, cea mai importantă dintre ele fiind aceea că nu rezolvă nimic, doar amână lucrurile, şi de fapt domnul Ponta îşi asumă răspunderea că nu-şi asumă nici o răspundere", a spus Blaga.
Preşedintele PDL afirmă că în cursul acestor zile, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, a discutat şi va mai discuta cu reprezentanţii PPDD şi UDMR.
El a mai spus că deocamdată niciuna dintre aceste formaţiuni nu a formulat un punct de vedere.
"Au fost discuţii între liderul nostru de grup de la Cameră, domnul Toader (Mircea Toader - n.r.), liderul de grup al UDMR şi colegii din PP-DD, pentru că o moţiune de cenzură nu poate fi depusă decât dacă o semnează toate partidele din Opoziţie. UDMR nu are încă un punct de vedere conturat, am discutat şi cu domnul preşedinte Hunor (Kelemen Hunor - n.r.) aseară. O să vedem în cursul acestei săptămâni", a declarat preşedintele PDL.
Vasile Blaga a precizat că pentru a depune moţiunea de cenzură, democrat-liberalii au nevoie de semnătura tuturor partidelor de opoziţie.
UDMR se mai gândeşte
Vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo a declarat la Târgu Mureş, că Uniunea va face o serie de propuneri în ceea ce priveşte noua lege a retrocedărilor şi că în funcţie de discuţiile purtate cu Guvernul, UDMR va decide, probabil marţi, dacă va semna sau nu moţiunea de cenzură propusă de PDL.
UDMR vrea să fie acceptate unele amendamente cum ar fi cele referitoare la eşalonarea despăgubirilor şi la funcţionarea comisiilor de retrocedare, informează corespondentul Radio România Actualităţi, Raul Matiş.
UDMR susţine că sunt necesare şi sancţiuni mult mai drastice pentru cei care nu vor să retrocedeze proprietăţile, aşa cum prevede legea.