PDL Bucureşti despre referendumul privind Legea Capitalei
Reprezentanţii PDL în Consiliul General au afirmat că vor vota modificarea numărului şi conţinutul întrebărilor referendumului din iunie, dacă noile întrebări vor fi formulate corect şi vor fi legate direct de Legea Capitalei, potrivit Agerpres.
Articol de Alina Dobrinescu, 11 Mai 2011, 15:57
Potrivit unui comunicat al PDL Bucureşti , numai în acest mod vor fi generate răspunsurile necesare unui demers legislativ atât de important.
"Sorin Oprescu a încercat să forţeze nota, ieri, într-o declaraţie de presă, când a dat ca sigure un număr de patru întrebări, pe care le-a şi enunţat. Ulterior, într-o dezminţire, primarul general a pus afirmaţiile eronate pe seama interpretării jurnaliştilor şi a recunoscut că întrebările anunţate sunt doar rodul unor discuţii de principiu, nevalidate nici de liderii de grupuri, nici de consilierii generali", se susţine în comunicatul PDL Bucureşti.
Aceeaşi sursă afirmă că Sorin Oprescu a solicitat şi obţinut de la liderii grupurilor din Consiliul General al Municipiului Bucureşti acordul pentru amânarea referendumului cu o săptămână, pe 26 iunie 2011, după ce, "de 28 de zile, opoziţia şi Sorin Oprescu pun beţe în roate unui referendum local pentru Legea Capitalei pe care l-au solicitat şi pe care acum nu-l mai doresc".
"Abia ieri, tras de mânecă de prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănasoaei, primarul Oprescu a comunicat Tribunalului Bucureşti hotărârea privind organizarea referendumului local, în vederea deciderii componenţei Biroului Electoral de Circumscripţie, a stabilit sediul acestui birou, a desemnat personalul auxiliar şi a dispus alocarea de fonduri. Demersurile trebuiau făcute cel mai târziu pe 20 aprilie, iar ele s-au concretizat la 21 de zile după termenul maxim admis", se afirmă comunicat.
Aceeaşi organizaţie precizează că PDL doreşte cu adevărat ca opţiunea decisivă pentru administrarea Capitalei în următorii ani să fie a cetăţenilor, şi nu a oamenilor politici.
"Chiar dacă toate partidele pot pierde din importanţa şi influenţa deţinute în prezent, a venit timpul ca administraţia celui mai important oraş din România să iasă de sub zodia politicului, a arbitrariului, a intereselor de grup şi, după 20 de ani, să devină o administraţie unitară, modernă, ca în oricare altă capitală europeană", mai subliniază sursa citată.