Partidele politice îşi pregătesc strategiile
Partidele politice încep să îşi facă strategii şi calcule pentru spre viitoarele alegeri.
Articol de Simona Mihăescu, 10 Mai 2011, 11:02
În tabăra puterii, conducerea PD-L face ultimele "retuşuri" în vederea celui mai important eveniment politic intern, alegerea noii conduceri a partidului, care va avea loc, sâmbătă, la Convenţia Naţională a PDL.
Luni, a fost ultima întâlnire a Biroului Permanent Naţional al partidului, în formula ştiută.
Vicepreşedintele democrat-liberal, Gheorghe Flutur, a anunţat că bilanţul făcut de premierul Emil Boc este unul pozitiv, pentru că partidul a crescut, de la 7%, la 34-35%.
La capitolul reuşite a fost trecut şi cel de-al doilea mandat în funcţia de preşedinte al României, al lui Traian Băsescu.
Totuşi, democrat-liberalii au avut parte şi de mai multe plecări din partid, ultima fiind cea de, luni, a deputatului Octavian Bot.
Gheorghe Flutur susţine, însă, că nu reprezintă niciun motiv de îngrijorare, pentru că numărul plecărilor este mai mic decât al celor care au intrat în PD-L.
"Amintiţi-vă că foarte mulţi oameni din PSD, din PNL au plecat, s-a înfiinţat şi UNPR, şi noi am primit mai mulţi parlamentari, în această perioadă, şi dacă prezentăm şi un bilanţ al intrărilor şi ieşirilor, al plecărilor şi venirilor, PD-L şi, în general, actuala coaliţie are un bilanţ consistent pozitiv", a spus optimist, Flutur.
USL preocupată de alegerile locale
În timp ce principalul partid aflat la putere se pregăteşte intens de evenimentul major din viaţa acestuia, PSD -principalul partid din opoziţie- se gândeşte mai degrabă la alegerile locale şi la modalităţile de desemnare a candidaţilor comuni ai USL.
USL a decis că va avea candidaţi comuni, în toate localităţile, dacă trece Legea alegerii primarului, într-un singur tur.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus liderilor judeţeni că, până pe 15 iulie, trebuie realizate sondaje interne, în cadrul USL, pentru desemnarea candidaţilor cel mai bine plasaţi în intenţia de vot.
De asemenea, el a prezentat preşedinţilor de organizaţii din teritoriu, o analiză a alocării banilor publici pentru primăriile din ţară, din care reiese că că sunt mari diferenţe între primăriile conduse de PD-L, care au primit peste 330 de milioane de lei, în comparaţie cu cele ale PSD, cărora li s-au alocat mai puţin de 176 de milioane de lei.
"Condamnabil este faptul că, în România, dacă nu eşti membru PD-L, dacă nu eşti în gruparea PD-L, nu ai dreptul să beneficiezi de bani publici. Că, dacă erau banii personali, ai domnului Oprea sau ai doamnei Udrea, până la urmă, era în regulă; dar, vorbim de bani publici, aici, şi v-am prezentat în Comitetul Executiv - o să vă dăm în continuare cifre", a promis Victor Ponta.
Cert este că activitatea partidelor politice devine din ce în ce mai intensă, pe măsură ce data alegerilor electorale este mai apropiată.