Opt proiecte strategice de investiţii, realizate în parteneriat public-privat
Printre cele opt proiecte se numără construirea a două spitale regionale, a unei fabrici de mijloace de transport electrice, dar şi a unei bănci naţionale de sânge, plasmă şi celule stem.
Articol de Andrei Şerban, 01 Iulie 2018, 10:06
Opt proiecte strategice de investiţii vor fi realizate în parteneriat public-privat, potrivit unei hotărâri adoptate de guvern în această săptămână.
Între acestea se numără construirea a două spitale regionale, a unei fabrici de mijloace de transport electrice, dar şi a unei bănci naţionale de sânge, plasmă şi celule stem.
Guverul doreşte să amelioreze râurile Argeş şi Dâmboviţa pentru transportul de mărfuri şi pasageri şi să conecteze Bucureştiul la Dunăre.
De asemenea, din cauza supraglomerării Aeroportului "Henri Coandă' din Otopeni, Executivul îşi propune să construiască un nou aeroport în sudul capitalei care să asigure tranzitul pasagerilor catre regiunile Asia - Pacific şi Europa - America.
Pentru agricultură se va construi canalul Sire - Bărăgan, care va iriga 475 de mii de hectare şi va avea o lungime de 190 de km.
Guvernul mai vrea să construiască în parteneriat public privat şi o bancă naţională de sânge, plasmă umană şi celule stem pentru a rezolva în special problema inunoglobulinei, şi două spitale regionale noi, la Timişoara şi între Brăila şi Galaţi, după cum a precizat purtătorul de cuvânt Nelu Barbu.
"Spitalul regional Timişoara, acesta va fi un spital clinic organizat cu o structură de specialităţi, cu o platformă complexă de investigaţii şi intervenţii terapeutice clinice şi paraclinice care va asigura asistenţă medicală pentru cazurile medicale complexe. Spitalul regional Brăila - Galaţi, un spital cu o capacitate de aproximativ 800-1.000 de paturi, va fi dotat cu heliport şi elicopter pentru urgenţe, cât şi cu clinici de specialitate şi centre de cercetare dotate corespunzător", a spus Nelu Barbu.
Pentru practicarea schiului, executivul intenţionează să construiască un nou complex turistic în Făgăraş, care va avea o 150 de kilometri de pârtii de schi şi capacităţi de cazare de peste 50 de mii de locuri.