Oana Niculescu Mizil, audiată la DNA. Acesta a demisionat din Parlament
Oana Niculescu Mizil, deputat PSD, a fost adusă în această dimineaţă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiată de procurori.
Articol de Mădălina Verman, 12 Martie 2015, 15:33
UPDATE 2 Deputatul PSD Oana Niculescu-Mizil şi-a depus demisia din Parlament la cabinetul preşedintelui Camerei, au declarat, pentru Agerpres, surse parlamentare.
Ea anunţase anterior, la ieşirea de la DNA, că îşi va da demisia din Parlament, pentru că nu doreşte 'să fie un impediment în faţa justiţiei''.
UPDATE 1 După ieşirea de la audierea de la DNA, Oana Niculescu Mizil a anunţat că îşi dă demisia din Parlament.
Oana Mizil a negat aceste acuzaţiile aduse de procurori.
De menţioneat că postul ei de deputat va deveni vacant, după ce plenul Camerei Deputaților va lua act de demisie.
UPDATE Sursele citate au precizat că aceasta era administrator de fapt al SC Fashion Brand Management şi la patru magazine din Bucureşti, având ca scop obţinerea de foloase, menţionează redactorul RRA.
Ea este vizată în dosarul în care se fac percheziţii la Primăria sectorului 5 şi la locuinţa primarului Marian Vanghelie, potrivit unor surse judiciare.
Întrebată dacă ştie în ce calitate a venit aceasta a răspuns că nu ştie, negând că ar fi suspectă.
''Încă nu ştiu. Nu sunt suspectă, Doamne fereşte! (...) Nu are niciun comision, credeţi-mă (n.r. Marian Vanghelie). (...) Nu am făcut nicio afacere, nu sunt implicată în nicio relaţie comercială'', a susţinut aceasta.
Procurorii anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2007-2015.
Surse judiciare au precizat redactorului RRA, că una dintre locuinţele vizate de procurori este a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie. Aceleaşi surse au arătat că procurorii au descins la Administraţia Domeniului Public sector 5 şi la sediul Calex Business Grup.
Dosarul are legătură cu fapte comise din 2007 până în prezent privind lucrări publice acordate ilegal iar prejudiciul s-ar ridica la 2 miliarde de lei.