Oamenii politici felicită Radio România, la moment aniversar
Preşedintele, premierul, oamenii politici de la putere şi din opoziţie felicită Radio România la zi aniversară.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 01 Noiembrie 2013, 12:22
Preşedintele Traian Băsescu a felicitat Societatea Română de Radiodifuziune, în această zi, când se împlinesc 85 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio.
Într-un mesaj, dat publicităţii vineri dimineaţă, preşedintele arată că, de-a lungul timpului, Radio România a fost un etalon al profesionalismului şi al echidistanţei pe piaţa mass-media din ţara noastră, o instituţie care şi-a construit un prestigiu din a informa corect şi obiectiv şi din a promova cultura românescă.
Şi pemierul Victor Ponta a felicitat Radio România, la ceas aniversar.
El consideră că Radio România este o instituţie de cultură care face parte din istoria României şi care a contribuit mereu la informarea societăţii româneşti.
AUDIO Victor Ponta
"Am crescut cu teatrul radiofonic, iar mai apoi am avut bucuria de a asculta muzica anilor 1970-1980", a spus Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.
Varujan Pambuccian, liderul minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară spune că importanţa şi impactul pe care Radioul îl are în continuare asupra oamenilor este foarte mare şi speră că acest impact se va menţine.
"Oamenii au nevoie de radioul public, au nevoie de un radio care să menţină ţinuta culturală a emisiunilor, într-o epocă în care, sigur, accentul pe divertisment pare să devină copleşitor", a spus la RRA fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga urează Radio România o viaţă lungă şi obiectivitate, indiferent de natura ştirilor.
Preşedinte UDMR, Kelemen Hunor susţine că Radioul Public a fost, după revoluţie, un reper profesional în peisajul media româneşti, cu o diversitate a emisiunilor, de la emisiuni informative până la Radio Muzical, până la studiourile teritoriale.
"Păstrarea şi dezvoltarea emisiunilor în limbile minorităţilor naţionale, atât la nivel central, cât şi în structura studiourilor teritoriale. Fiecare cetăţean, indiferent ce limbă vorbeşte, are posibilitatea de a primi informaţii extrem de echilibrate, atât politic, cât şi din alte domenii sociale de la postul dumneavoastră", a spus Hunor.
Cristian David, ministru pentru românii de pretutindeni, urează Radioului naţional "tot ce e mai bun şi mulţi, mulţi ani de transmisie de acum înainte".
"De la acel 'Alo, alo, aici Radio Bucureşti' spus în 1 noiembrie 1928 au curs mii de informaţii sub forma unor ştiri sau a unor emisiuni care au lărgit percepţia românilor despre tot ce-i înconjoară. Ştirile şi emisiunile Radio România au fost, sunt şi vor rămâne o punte de legătură cu românii de pretutindeni", a afirmat ministrul David.
Radioul Public "trece printr-un proces de modernizare"
Radio România şi-a îndeplinit în cei 85 de ani de existenţă sarcina de a informa şi a educa publicul - a mai spus, preşedintele director general al Radiodifuziunii Române, Ovidiu Miculescu, la Apel Matinal.
"Radio România este o poveste frumoasă începută de Hurmuzescu acum 85 de ani, iar faptul că suntem parte în această poveste este un lucru excepţional, care, să ştiţi că nu li se întâmplă multora.
El a mai spus că în prezent postul public de radio trece printr-un proces de modernizare.
"Cuvântul de ordine în viziunea mea înseamnă performanţă, pentru că numai aşa putem demonstra zi de zi că servim acest public extraordinar, că ceea ce facem aici facem bine.
"Acest lucru este fundamental, deci performanţă, eficienţă, dragoste pentru radio, onestitate, echilibru, viziune şi mult, mult respect pentru cei care ne ascultă, inclusiv pentru competiţia noastră", a mai declarat Ovidiu Miculescu.
Mai multe mesaje primite de Radio România, pe site-ul româniaactualităţi.ro