O nouă învinuire de abuz în serviciu pe numele lui Radu Mazăre
Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Radu Mazăre, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
Articol de Radio România, 06 Februarie 2015, 14:53
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre a fost chemat astăzi de procurorii DNA la Parchet.
Mazăre a declarat că procurorii constănţeni i-au adus la cunoştinţă o nouă învinuire de abuz în serviciu, în dosarul retrocedărilor.
Mazăre a precizat că acuzaţia de abuz în serviciu vine în urma faptului că nu a luat măsurile care se impuneau în cazul a patru angajaţi ai Primăriei Constanţa, informează corespondentul RRA, Mona Constantinescu.
În ceea ce priveşte, percheziţiile făcute ieri la sediul Primăriei, Mazăre a menţionat că procurorii DNA au ridicat contracte pe care Primăria le-a încheiat pentru spaţiile pe care se află şi astăzi chioșcuri de difuzare a presei.
Acuzațiile DNA
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus extinderea urmăririi penale faţă de suspectul Radu Mazăre, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, au informat, vineri, reprezentanţii DNA, printr-un comunicat remis presei.
Ei menționează că este vorba de un dosar privind retrocedările în care a fost începută urmărirea penală anul trecut.
Conform anchetatorilor, pe 24 octombrie 2008, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a membrilor unei comisii de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul primăriei Constanţa, din care făceau parte: Mazăre Radu Ştefan - primarul municipiului Constanţa, Constantinescu Nicuşor Daniel - fost consilier municipal, Racu Constantin - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, - Dospinescu Daniela Ramona - directorul Direcţiei Patrimoniu, Marica Ion - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Miron Dan - fost consilier municipal şi consilierii juridici Tălpău Cristian, Chircă Nora Alina şi (fost) Ghiţulescu Bogdan, în sarcina acestora reţinându-se infracţiunile: abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; fals intelectual, în formă continuată; asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
Procurorii îl acuză în prezent pe primarul Constanţei că avea obligaţia să-i suspende din funcţie pe funcţionarii publici menţionaţi, angajaţi ai primăriei.