Nicolicea: Solicitarea opiniei senatorilor juriştilor, un gest democratic
Vicepreşedintele UNPR, Eugen Nicolicea, consideră un gest democratic şi de bunăvoinţă solicitarea unui punct de vedere din partea senatorilor jurişti cu privire la moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Gabriel Oprea.
Articol de Alexandru Lancuzov, 29 Octombrie 2015, 20:11
Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a ţinut să precizeze că Regulamentul Senatului prevede la articolul 155, alin. 2 faptul că preşedintele Senatului nu va supune dezbaterii moţiunile simple care vizează finalităţi specifice moţiunii de cenzură.
"Domnul preşedinte a solicitat, totuşi, un punct de vedere al Comisiei Juridice pentru lămurirea celor care erau nelămuriţi, adică a liberalilor. Dacă ei nu au înţeles acest demers democratic, care era în favoarea lor şi au părăsit şedinţa, bocotând-o, asta este problema lor. Articolul este imperativ, preşedintele nu va supune votului moţiunile care au ca finalitate efectele unei moţiuni de cenzură", a afirmat Nicolicea.
Acesta a explicat care este procedura în acest caz:
"Consultarea Comisiei juridice nu era necesară, consultarea Biroului permanent nu era necesară, iar articolul 155, alin. 2 este imperativ - preşedintele nu va supune dezbaterii moţiunile care au ca finalitate efectele unei moţiuni de cenzură. Prin urmare, preşedintele putea din start să ia o astfel de măsură, dar în mod democratic a zis să se sfătuiască şi cu colegii din Opoziţie şi cu cei din Comisia juridică", a arătat Eugen Nicolicea.
De menţionat că ieri, preşedintele Senatului a cerut ca senatorii jurişti să prezinte un punct de vedere cu privire la dezbaterea moţiunii simple a PNL, deoarece puterea şi opoziţia au opinii diferite pe acest subiect