Negocieri fără rezultat între Putere şi Opoziţie
Liderii grupurilor parlamentare din cele două Camere, au avut, miercuri, o nouă rundă de negocieri pentru repartizarea funcţiilor la şapte instituţii publice, însă fără niciun rezultat.
Articol de Iulia Gherman, 21 Martie 2012, 18:43
De la începutul săptămânii, grupurile parlamentare din cele două Camere au avut discuţii pentru desemnarea unor membri în CNSAS, Autoritatea Electorală Permanentă, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, CNVM şi CNA.
O nouă rundă de negocieri a avut loc miercuri, unde Opoziţia a acuzat Puterea că nu respectă algoritmul politic la desemnarea unor membri în funcţii de conducere, din instituţii publice, aflate sub control parlamentar.
Senatorul PNL Puiu Haşotti a declarat că nu s-a ajuns la nicio înţelegere cu Puterea.
"Opoziţia nici măcar n-a apucat să solicite conducerea unor instituţii. Opoziţia a arătat că posturile de conducere în instituţiile care ţin de Parlament trebuie negociate împreună şi nu separat", a afirmat Haşotti.
El a mai afirmat că Opoziţia va decide până luni după-amiază dacă va face sau nu nominalizări pentru cele şapte instituţii.
În replică, deputatul PDL Mircea Toader spune că atitudinea USL este încă o modalitate de a separa activitatea în Parlament.
"Noi le păstrăm locul. Asta este opinia mea, o să discutăm şi în Coaliţie. Am respectat întocmai din punct de vedere al algoritmului pe funcţia respectivă. E o dispută privind funcţiile de conducere, dar am să vă dau un exemplu: la ultima nominalizare am discutat o singură funcţie, vicepreşedintele la PNL şi ăla a rămas", a afirmat deputatul PDL.
Persoanele nominalizate pentru deţinerea unor funcţii în cele şapte instituţii publice vor fi supuse aprobării plenului reunit, convocat marţi, 27 martie, în şedinţă.