Moţiunea împotriva ministrului transporturilor, respinsă
Deptaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei împotriva ministrului Transporturilor.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 22 Noiembrie 2011, 12:24
Moţiunea simplă împotriva ministrului transporturilor, Anca Boagiu a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor.
Din cei 287 de deputaţi prezenţi 122 au votat "pentru", 162 "împotrivă" şi trei s-au abţinut de la vot.
Dezbaterile asupra moţiunii simple împotriva ministrului Transporturilor au avut loc luni, în plenul Camerei Deputaţilor.
Deputaţii USL semnatari ai moţiunii au acuzat lipsa de performanţă a miniştrilor PDL la conducerea Mnisterului Transporturilor.
Ei susţin că pentru liderii portocalii, acest portofoliu a asigurat de-a lungul anilor un canal sigur de acces la banii publici şi o modalitate de a-şi regla conturile în propriul partid.
Semnatarii moţiunii au mai subliniat că privatizarea CFR Marfă în condiţiile actuale ar fi mai mult decât păguboasă pentru statul român, iar în domeniul transportului aerian, compania TAROM a înregistrat, anul trecut, cea mai mare pierdere de după 1990 - 78 de milioane de euro.
Opoziţia indică o absorbţie redusă a fondurilor europene, Ministerul Transporturilor situându-se, potrivit textului moţiunii, pe ultimul loc, cu un procent de aproximativ 3%.
Ministrul Anca Boagiu le-a răspuns iniţiatorilor documentului cu o prezentare video şi grafică a proiectelor sale în derulare, care a durat aproape o oră.
Ministrul a precizat că a recurs la o prezentare pentru a dovedi că acestea nu sunt numai desene pe hârtie.
"La noi, la Ministerul Transporturilor, totul este transparent, totul se evaluează pe criterii şi întotdeauna se reflectă pe hărţi. Aşteptarea este ca încet, încet şi la nivelul celor care s-au obişnuit doar să critice şi, dacă îi cauţi, unii dintre ei nu au plantat nici măcar un pom la viaţa lor, să învăţăm că punând umărul la treabă împreună putem să facem foarte multe lucruri", a spus Boagiu.
Ea a susţinut că proiectele vor arăta exact cum au fost prezentate în imagini.
Potrivit Ancăi Boagiu, în 2013, România va avea peste 900 de kilometri de autostradă.