Mişcarea politică a lui Emanuel Macron, ţinta unui masiv atac cibernetic
În Franţa, mişcarea politică En Marche!, a lui Emanuel Macron, a anunţat că a fost ţinta unui masiv atac cibernetic în urma căruia 9 gigabytes de date au fost postaţi pe internet.
Articol de Daniela Coman, 06 Mai 2017, 08:03
Oficiali de la Paris declaraseră, înainte de campania pentru alegerile prezidenţiale, că se aşteaptă la astfel de atacuri din partea Rusiei.
Emanuel Macron este, potrivit sondajelor, favorit în alegerile prezidenţiale de mâine, în care se confruntă cu Marine LePen, de extrema dreaptă.
Alegerile din Franţa sunt importante şi pentru Uniunea Europeană, după cum transmite trimisul RRA, Daniela Coman,
Chiar dacă astăzi în Franţa nu se fac nici acţiuni electorale şi nu se publică nici sondaje, aproape toată lumea este sigură că noul preşedinte se va numi Emmanuel Macron.
Un sondaj de ieri îl dădea la o diferenţă de 23 de puncte de adversara sa, Marine Le Pen.
Iar dacă Macron va fi şeful statului francez, el a promis să pornească o reformă necesară inclusiv în UE, chestiune care ne interesează şi pe noi.
Ce şanse are, am întrebat-o pe la jurnalista de la RFI, Sophie Malibeaux:
Sophie Malibeaux: Aşteptăm să vedem şi rezultatele alegerilor din toamnă, din Germania. S-a spus mereu cât este de important pentru Europa cuplul franco-german, dar eu cred că nu este suficient. Pentru a lua decizii la nivel european, trebuie să se implice mult mai multe ţări. Proiectul european trebuie regândit, mai ales acum că pleacă britanicii. Este nevoie de un moment de reflecţie intensă. În Franţa, majoritatea candidaţilor la preşedinţie au fost anti-Bruxelles, atenţie, nu anti-Europa, ci anti-Bruxelles, contra felului în care lucrurile se petrec la Bruxelles. Nu este vorba de a face responsabilă UE pentru tot ce este negativ, aşa cum a făcut Marine Le Pen, dar lucrurile trebuie abordate altfel în UE în legătură cu luarea deciziilor şi de asemenea comunicarea. Emmanuel Macron a spus că nu este întru totul de acord cu felul în care instituţiile europene domină acum structurile naţionale ale ţărilor. Tocmai acest lucru a făcut ca mulţi cetăţeni să se întoarcă împotriva proiectului european.