Mircea Geoană pledează pentru stabilitatea majorităţii guvernamentale
PNL ar trebui să evite pe viitor gesturi ca cel făcut de parlamentarii liberali care au iniţiat un proiect de lege, fără să se consulte cu partenerii din USL, a spus fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană.
Articol de Radio România, 28 Septembrie 2013, 12:55
Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, că modificarea Legii administraţiei publice locale este importantă şi trebuie discutată în prealabil, în interiorul coaliţiei.
Fostul lider social-democrat a mai spus că PSD are unele nemulţumiri legate de relaţia cu PNL, dar că se încearcă rezolvarea acestora.
"Dacă pui strict interesul propriu de partid, înaintea interesului unei relaţii sănătoase cu un partener serios, cum este PSD-ul, atunci, mai devreme sau mai târziu, vei plăti costul acestei atitudini. PSD-ul a fost mai mult decât elegant, în relaţia cu liberalii, şi am lăsat de la noi, pentru că am dorit să confirmăm o relaţie solidă, pe termen lung, care, în continuare, cred că este necesară pentru România", a spus Geoană.
Senatorul PSD a adăugat că cea mai importantă este însă stabilitatea majorităţii guvernamentale.
"Cel mai bun lucru este o discuţie directă, colegială, în cadrul USL-ului. Este mult mai importantă stabilitatea majorităţii guvernamentale, decât micile sau mai marile interese de partid", a completat acesta.
PSD, în dezacord cu PNL
PSD nu susţine iniţiativa legislativă a 63 de parlamentari PNL, de modificare a Legii administraţiei locale - a anunţat, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea.
Cel de-al doilea om în PSD s-a declarat nemulţumit de colaborarea cu liberalii şi a cerut tranşarea rapidă a lucrurilor şi verificarea viabilităţii USL.
"Această ţară nu poate fi guvernată, în acest mod. Noi, acuma, ne aşteptăm să discutăm serios despre modificarea legii alegerilor parlamentare şi acuma să revenim să modificăm şi Legea administraţiei locale, noi neputând duce la capăt o discuţie în USL despre regionalizare şi descentralizare", a declarat vicepremierul Dragnea.
În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, amintea că au mai existat iniţiative legislative care au ajuns în Parlament fără a fi discutate în interiorul USL.
"Este un proiect. Nimeni nu poate lua iniţiativa unor parlamentari, este dreptul lor, dar vom avea o discuţie, aşa cum ne-am înţeles. Eu ştiu vreo trei acte politice majore, mai importante şi cu efecte imediate, care s-au luat fără consultare în Uniune Social Liberală, care - repet - fac efecte", explica Antonescu.