Mircea Geoană, "curtat" de UNPR
Mircea Geoană este binevenit dacă vrea să se alăture Platformei de Centru Stânga şi are uşile deschise, a declarat preşedintele UNPR, Marian Sârbu.
Articol de Alina Dobrinescu, 10 Noiembrie 2011, 16:20
Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, joi, că fostul lider PSD, Mircea Geoană, ar trebui să renunţe la funcţia de preşedinte al Senatului şi să se alăture Platformei de Centru Stânga.
"Cred că Mircea Geoană nu-şi va păstra scaunul şi cred că nici nu ar trebui. Cred că, atunci când un partid îţi retrage sprijinul, corect ar fi să renunţi la funcţia pe care ai obţinut-o în numele partidului. Mircea Geoană nu a fost ales de popor pentru funcţia respectivă. Pentru Coaliţie ar fi mult mai bine dacă ar pleca şi ar veni un reprezentat al Coaliţiei. Normal ar fi ca el să renunţe la funcţie. El este binevenit şi dacă vrea să participe la acest dialog cred că are ceva de spus. Are idei de stânga, este un politician cu alonjă internaţională.'', a punctat liderul UNPR.
Marian Sârbu a explicat că Uniunea Social Progresistă va reprezenta un ONG, baza doctrinară a UNPR cu care se va prezenta în alegeri şi a exclus orice legătură cu PDL.
''Nu va fi o alianţă formată din mai multe partide care să meargă sub aceeaşi siglă la alegeri. Hai să fim serioşi, dumneavoastră vedeţi PDL partid de stânga? (...) Pentru UNPR este foarte important ca această Uniune să găsească baza teoretică şi doctrinară a progresului în aşa fel încât UNPR, ca vehicul politic, ca partid, să participe la alegerile de anul viitor foarte bine înarmat cu aceste idei. (...) '', a adăugat preşedintele UNPR.
Uniunea Social Progresistă va fi lansată de UNPR, după cum declara Gabriel Oprea, în luna decembrie, o platformă de dialog cu principalele segmente ale societăţii civile, sindicate, asociaţii de pensionari, personalităţi ale mediului academic.
''USP îşi propune să atragă toate personalităţile care gândesc şi acţionează sub doctrina social-democrată, sub doctrina de stînga, progresistă. UNPR trebui să devină un vehicul politic pe baza unei doctrine foarte bine coagulate. Convingerile oamenilor sunt influenţate de rolul statului în viaţa individului (...) Trebuie găsit un echilibru, iar această doctrină progresistă are în vedere găsirea acestui echilibru între stat şi individ. Este o invitaţie nu atît pentru partide, cât mai ales pentru personalităţi. Platforma de Centru Stânga este o dezbatere de idei (...) iar principala temă este de a oferi o bază doctrinară unui partid (n.r. UNPR) care vrea să reprezinte cât mai mult din doctrina de centru stânga'', a punctat Sârbu.