Minorităţile vor absenta de la votul moţiunii de cenzură
Parlamentarii minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară nu vor vota moţiunea de cenzură.
Articol de Simona Mihăescu, 26 Octombrie 2010, 15:13
Liderul grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian a dat asigurări cei 18 deputaţi nu vor fi prezenţi în sala la momentul votului.
"Nu vom participa la vot, nu vom fi în sală în momentul votului. Asta ţine de chestiuni pe care o să le discutăm în cadrul coaliţiei şi o să le lămurim. Sunt anumite nemulţumiri ale grupului nostru, pe care prefer să le lămuresc decât să le vorbesc".
Potrivit acestuia, decizia de a nu participa la vot este semnul de nemulţumire a grupului minorităţilor din interiorul coaliţiei guvernamentale, informează redactorul RRA.
Democrat-liberalii au anunţat primii că nu vor participa la vot, în urma unor discuţii purtate duminică seara.
Parlamentarii puterii nu votează moţiunea
Democrat-liberalii acuză PSD că pregăteşte manifestaţii de stradă pentru a pune presiune pe parlamentari la votul moţiunii.
Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, se arată însă convins că acestea nu vor avea niciun efect asupra rezultatului votului.
"Este o moţiune care are la bază instigarea la violenţă. Liderii PSD ştiu de la bun început că moţiunea n-are nicio şansă să treacă, dar doresc să o mute în stradă", a spus Flutur.
Preşedintele UDMR, Markó Béla, spune că şi grupurile parlamentare ale Uniunii vor fi prezente la dezbateri, dar nu vor vota.
Markó Béla reproşează partenerilor de guvernare că au luat decizia ca parlamentarii puterii să nu participe la votul moţiunii , fără a consulta şi UDMR.
"Ei nu au aşteptat decizia noastră. După ce, aşa cum am înţeles, PDL a luat o astfel de decizie şi ceilalţi colegi, la fel, au aceeaşi intenţie, după părerea mea, e mult mai bine aşa. Ne vom înregistra "prezent", dar nu vom vota", a spus Marko Bela.
Reprezentanţii UNPR au luat şi ei hotărârea de a se abţine de la vot.
Reprezentanţii partidelor din arcul guvernamental nu doresc să asocieze decizia de a se abţine de la vot, cu teama de anumite trădări din partea propriilor deputaţi şi senatori.