Ministrul Justiției cere desecretizarea protocoalelor dintre Ministerul Public, DNA și SRI
Ministrul justiţiei i-a cerut procurorului general să înceapă procedura legală de desecretizare a protocoalelor încheiate între Ministerul Public, DNA şi DIICOT, pe de o parte, şi Serviciul Român de Informaţii, pe de altă parte.
Articol de Radiojurnal, 20 Martie 2018, 09:53
Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat că directorul SRI, Eduard Hellvig, şi-ar fi exprimat disponibilitatea de a desecretiza protocolul de colaborare dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Claudiu Manda a spus că urmează să aibă loc o discuţie între membrii comisiei şi conducerea SRI:
"Sunt elemente pe care dorim să le discutăm şi după aceea, din partea SRI, există toată această disponibilitate. Cred că este un lucru lăudabil în ceea ce priveşte actuala conducere a SRI. Niciodată, când am vorbit, nu am spus că ar trebui neapărat să rămână într-o zonă secretă, mai ales că vorbim de un protocol denunţat la iniţiativa SRI şi de către actualul director. Nu ştiu dacă o să ne vedem la comisie sau la Serviciu, pentru că, totuşi, vorbim de o zonă securizată pe care am dori să o avem dacă discutăm aceste aspecte, dar e clar că vom avea această discuţie între comisie şi conducerea Serviciului Român de Informaţii pe protocol", a spus Claudiu Manda.
Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că protocoalele încheiate între SRI şi DNA ar trebui desecretizate şi prezentate opiniei publice.
Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că liberalii nu se vor opune desecretizării protocoalelor şi că este bine să se afle în ce constau aceste acorduri de colaborare.
Potrivit preşedintelui Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, directorul SRI ar fi dispusMinistrul justiţiei, Tudorel Toader, i-a cerut ieri procurorului general, Augustin Lazăr, să înceapă procedura legală de desecretizare a protocoalelor încheiate între Ministerul Public, DNA şi DIICOT, pe de o parte, şi Serviciul Român de Informaţii, pe de altă parte. Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat că directorul SRI, Eduard Hellvig, şi-ar fi exprimat disponibilitatea de a desecretiza protocolul de colaborare dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Claudiu Manda a spus că urmează să aibă loc o discuţie între membrii comisiei şi conducerea SRI:
Claudiu Manda: Sunt elemente pe care dorim să le discutăm şi după aceea, din partea SRI, există toată această disponibilitate. Cred că este un lucru lăudabil în ceea ce priveşte actuala conducere a SRI. Niciodată, când am vorbit, nu am spus că ar trebui neapărat să rămână într-o zonă secretă, mai ales că vorbim de un protocol denunţat la iniţiativa SRI şi de către actualul director. Nu ştiu dacă o să ne vedem la comisie sau la Serviciu, pentru că, totuşi, vorbim de o zonă securizată pe care am dori să o avem dacă discutăm aceste aspecte, dar e clar că vom avea această discuţie între comisie şi conducerea Serviciului Român de Informaţii pe protocol.
Realizator: Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că protocoalele încheiate între SRI şi DNA ar trebui desecretizate şi prezentate opiniei publice. Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că liberalii nu se vor opune desecretizării protocoalelor şi că este bine să se afle în ce constau aceste acorduri de colaborare.