Ministrul Funeriu se preocupă de grila de salarizare
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că discută cu Ministrul Muncii, Ioan Botiş, despre grila de salarizare.
Articol de Cristina Ghioca, 15 Octombrie 2010, 16:14
Daniel Funeriu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că vineri are loc la Ministerul Muncii, o discuţie despre noua grilă de salarizare, la care participă şi reprezentanţi din învăţământ.
Potrivit ministrului Educaţiei, discuţiile au ca temă "creşterea în grilă a tot ceea ce înseamnă intrarea în sistemul educaţional, plafonarea salariilor celor care sunt în funcţii de conducere la un salariu just şi o aşezare justă între posturile de secretar, contabil şi altele asemenea şi grila de salarizare pentru cadrele didactice."
În ceea ce priveşte Legea Educaţiei, oficialul a declarat că a cerut inspectoratelor şcolare să trimită amendamente la documentul pe care Guvernul a decis să-şi asume răspunderea.
De asemenea, el a menţionat că sâmbătă va avea discuţii în acest sens şi cu reprezentanţii studenţilor.
În acest context, ministrul a respins acuzaţiile potrivit cărora instituţia sa nu dialoghează cu partenerii sociali: " Ieri(n.r joi), am avut o discuţie de mai mult de trei ore cu toţi liderii sindicali, toţi reprezentanţii patronatelor şi ai studenţilor care au fost prezenţi la comisia de dialog social la minister. Ministerul va discuta întotdeauna cu cei care apără interesele legitime ale profesorilor, studenţilor, elevilor şi părinţilor."
99.9% din elevi au participat la cursuri
În ceea ce priveşte protestele de la Ministerul Educaţiei, Daniel Funeriu a declarat că, potrivit informaţiilor primite, peste 99,9% dintre elevi au participat vineri, la cursuri, ţinute în mod absolut normal de cadrele didactice din România.
Potrivit ministrului, probleme au fost doar în câteva judeţe, unde au avut loc pichetări, proteste spontane sau greve japoneze de două ore.
În acest context, el a mulţumit profesorilor care şi-au ţinut cursurile: " Le mulţumesc cadrelor didactice, pentru că încă o dată au demonstrat că România se poate baza pe profesionalismul lor. Este, aşadar, a doua oară când se confirmă faptul că ministrul educaţiei trebuie să fie alături de cadrele didactice şi nu alături de interesele ilegitime care au parazitat educaţia din România prea mulţi ani."
Mai mulţi profesori au protestat vineri în faţa sediului Ministerului Educaţiei.
Oamenii, nemulţumiţi de scăderea salariilor cer demisia ministrului Daniel Funeriu şi vor ca Guvernul să nu-şi asume răspunderea pe Legea educaţiei.