Ministrul de Externe salută interesul senatorilor americani pentru România
Ministrul de externe, Titus Corlăţean s-a întâlnit, duminică, la Bucureşti, cu trei senatori americani, aflaţi într-un turneu în Europa Centrală şi de Sud-Est.
Articol de Radio România, 08 Iunie 2014, 12:19
Cei trei senatori sunt: republicanul John McCain, fost candidat la preşedinţia Statelor Unite, colegul său Ron Johnson şi democratul Chris Murphy.
Potrivit declaraţiilor ministrului de Externe, subiectele discutate au vizat chestiuni bilaterale şi regionale, cu accent pe Parteneriatul Strategic Româno-American
"A fost o discuţie extrem-extrem de solidă în legătură cu importanţa Parteneriatului strategic româno-american, relevanţa sa politică în domeniul securităţii internaţionale, componenta economică - prezenţa companiilor americane -, securitate energetică şi, bineînţeles, o bună parte a discuţiei fiind axată pe evoluţiile din regiune. Am luat notă cu plăcere de aprecierile pe care senatorii americani le-au avut la adresa României, contribuţiei strategice a României, contribuţiei în Afganistan şi cooperării excelente cu SUA", a spus Corlăţean.
Şeful diplomaţiei române a adăugat că în discuţiile cu cei trei senatori ai SUA, a salutat şi sprijinul acordat de SUA, Republicii Moldova.
"Pe de altă parte, eu am salutat interesul şi buna expertiză pe care cei trei senatori o au în legătură cu regiunea noastră, cu rolul României în regiune, dar şi sprijinul foarte consistent acordat Republicii Moldova, obiectivelor europene ale Republicii Moldova, bineînţeles un sprijin consistent acordat Ucrainei, Georgiei", a mai afirmat Titus Corlăţean.
Delegaţia senatorilor, primită la Cotroceni
Amintim că cei trei senatori americani au fost primiţi, în urmă cu o zi, de preşedintele României, Traian Băsescu
Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, cei trei senatori au mulţumit şefului statului român pentru contributia ţării noastre la succesul unor misiuni NATO.
"În cadrul întrevederii s-a discutat despre noua situaţie de securitate din Europa de Est, iar înalţii oficiali americani au mulţumit ţării noastre pentru contribuţia avută de-a lungul ultimilor ani la succesul misiunilor Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi l-au asigurat pe preşedintele României, domnul Traian Băsescu, de sprijinul Senatului Statelor Unite ale Americii", se scrie în comunicatul de presă.
AICI comunicatul integral