"Micul Titulescu "a devenit "Micul Caţavencu", susţine Roberta Anastase
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că preşedintelui PSD, Victor Ponta i se potriveşte mai bine titulatura de "Micul Caţavencu".
Articol de Simona Mihăescu, 19 Septembrie 2010, 18:45
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă,la Sinaia, că preşedintele PSD, deputatul Victor Ponta ''chiuleşte în mod constant de la lucrările Parlamentului'' iar titulatura care i se potriveşte cel mai bine acestuia ar fi 'Micul Caţavencu'.
"Nu înţeleg ce au avut în cap cei de la PSD care au vorbit despre Victor Ponta ca despre Micul Titulescu, când este clar că sigura titulatură care i se potriveşte este Micul Caţavencu, care plânge pe la televiziuni despre ţărişoara lui", a afirmat Anastase.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că deşi PSD spunea că se va "bate" pentru ca punctul de pensie să fie de 45% din salariul mediu pe economie, reprezentanţii acestui partid au părăsit sala înainte ca legea să fie votată.
În ceea ce priveşte comentariul lui Victor Ponta, potrivit căruia în sală, la momentul votului, ar fi fost 80 de parlamentari ai Puterii, Anastase a declarat că, într-un asemenea caz, grupul PSD ar fi putut, singur, să câştige la vot, din moment ce este format din 95 de parlamentari.
Dând asigurări că votul electronic poate fi verificat pe site-ul Camerei, Anastase a afirmat că liderul PSD "chiuleşte în mod constant de la lucrările Parlamentului".
"Pentru Victor Ponta, responsabilitatea este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire", a adăugat Roberta Anastase.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că, dacă s-ar fi mers pe varianta punctului de pensie la 45%, atunci România ar fi trebuit să se împrumute cinci miliarde de euro anul viitor, şi alte 6 miliarde de euro, în 2012, şi a adăugat că propunerea social-democraţilor de a avea punctul de pensie la 45% ar fi transformat bugetul de pensii într-un sistem tip Caritas.
"PSD, când vrea să acţioneze politic, altfel decât democratic, face două lucruri: absentează de la vot (...) şi contestă la Curtea Constituţională. Curtea Constituţională nu trebuie să fie percepută ca o doamnă educatoare la care te duci de câte ori îţi juleşti genunchii, ci să fie o instanţă la care apelezi în momentul în care lucrurile sunt cu adevărat de discutat pe fond, şi nu ca un joc politic", a mai declarat Roberta Anastase.
În ceea ce priveşte egalizarea vârstei de pensionare, aceasta a precizat că, până în 2014, nu va avea loc nicio schimbare. Din 2014, însă, vârsta de pensionare va creşte cu circa trei luni pe an până în anul 2030, informează Agerpres.