Marian Vanghelie, audiat la DNA
Marian Vanghelie a fost audiat în dosarul votului din diaspora. Parchetul a început imediat după alegeri urmărirea penală pentru infracţiunile de abuz şi neglijenţă în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.
Articol de Radio România, 09 Ianuarie 2015, 12:59
Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie a fost audiat ca martor în dosarul votului din diaspora privind alegerile prezidenţiale.
El a declarat vineri, după ce a fost audiat la DNA în dosarul organizării alegerilor prezidenţiale în diaspora, că i-a spus procurorului ceea ce ştie şi a apreciat că cei care conduc în prezent România din punct de vedere executiv "şi-au bătut joc de foarte mulţi români".
"Am explicat de ce am spus acele lucruri şi cu argumente, toate bazate pe logică. Când spuneţi probe... N-am hârtii sau... Nu lucrez la Ministerul Afacerilor Externe', a afirmat Vanghelie, care a fost audiat în calitate de martor", a spus Vanghelie.
El a precizat că nu are o bătălie personală cu Victor Ponta.
"În ce fel şi cum au ajuns să-şi bată joc de milioane de români, aici trebuie să stabilească justiţia. (...) În contextul actual, ţinând cont că lucrurile s-au dus într-un penibil foarte mare şi cei care conduc astăzi România din punct de vedere executiv şi-au bătut joc de foarte mulţi români, cred că trebuie să se ştie adevărul. Nu vreau să fac din această chestie o bătălie pe care o am personală cu Victor Ponta. Bătăliile mele le transformăm politic, o să vedeţi cu parlamentarii, cu alte lucruri...", a spus Vanghelie.
Marian Vanghelie a făcut mai multe declaraţii publice în noiembrie şi decembrie 2014, în care a făcut referire la mai multe nereguli privind organizarea alegerilor în străinătate.
El a fost exclus din PSD la sfârşitul lunii noiembrie la şedinţa în care PSD a făcut bilanţul alegerilor şi a analizat rezultatele.
Direcţia Naţională Anticorupţie face investigaţii legate de organizarea şi desfăşurarea votului în secţiile din străinătate din noiembrie.
Procurorii anticorupţie au preluat şi dosarul întregistrat iniţial la Parchetul General, deoarece faptele anchetate erau de competenţa DNA.
Parchetul a început imediat după alegeri urmărirea penală pentru infracţiunile de abuz şi neglijenţă în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.
Anchetatorii au cerut documente de la mai multe instituţii cu atribuţii în desfăşurarea scrutinului: BEC, Ministerul de externe şi Autoritatea Electorală permanentă, informează redactorul RRA, Mădălina Verman.