Marian Sârbu consideră că "anticipatele" nu reprezintă o soluţie politică
Liderul UNPR, este de părere că alegerile anticipate nu reprezintă o soluţie politică potrivită pentru România şi a susţinut că o grevă parlamentară a opoziţiei descurajează dialogul.
Articol de Simona Mihăescu, 30 Ianuarie 2012, 14:35
Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României Marian Sârbu a declarat luni, după Biroul Permanent Politic Naţional, că, în opinia UNPR, o grevă parlamentarilor din Opoziţie nu ar încuraja dialogul şi nici nu ar reprezenta o soluţie politică.
Marian Sârbu a amintit că a participat, personal, la greve parlamentare, dar a făcut acest lucru pe când coordona mişcarea sindicală propriu-zisă.
Liderul UNPR a adăugat că i se pare drept o lipsă de interes al celor ce vor să recurgă la această formă de protest faţă de "ideea de continuitate a instituţiilor statului român".
"Să fii parlamentar şi să spui nu-mi exercit un atribut conferit prin alegeri, dar, în acelaşi timp, rămân în Parlament este o uşoară contradicţie. Nu cred că aceasta e o soluţie care să încurajeze dialogul politic. (...) Sigur, e o decizie care poate fi luată din punct de vedere politic, dar, din experienţa pe care o am în Parlament, astfel de decizii nu aduc nimic constructiv şi nu aduc bani în plus salariaţilor de la stat sau pensionarilor'', a spus Sârbu.
Preşedintele UNPR a recunoscut că actualul Executiv nu a fost "mare meşter în ceea ce priveşte dialogul social", dar a subliniat că o mare vină pentru lipsa de dialog o are de fapt Opoziţia.
''După opinia mea, Guvernul nu a fost mare meşter în ceea ce priveşte dialogul social, dar de lipsa de dialog politic e de vină şi Opoziţia, pentru că mai tot timpul nu a acceptat niciun fel de conciliere, niciun fel de soluţie care să convină ambelor părţi. A venit întotdeauna cu soluţii radicale, ca şi acum - ori anticipate ori nimic. Acesta nu e dialog politic'', a mai spus liderul UNPR.
Referitor la alegerile anticipate, Marian Sârbu a declarat că UNPR nu consideră că acestea ar fi o soluţie politică pentru România.
''Nu credem că aceasta ar fi o soluţie politică necesară în acest moment pentru România'', a mai afirmat liderul progresiştilor.
UNPR susţine creşterea salariilor şi a pensiilor
UNPR susţine o creştere a pensiilor şi o revenire a salariilor bugetarilor începând din acest an, fără a fi pusă în pericol stabilitatea economică a ţării.
UNPR insistă şi anul acesta pentru adoptarea unei legi de solidaritate pentru taxarea marilor averi, a declarat preşedintele formaţiunii Marian Sârbu.
"Este nevoie de un efort suplimentar de solidaritate, în ceea ce priveşte strict taxarea marilor averi. Avem o lege aflată la Camera Deputaţilor. Sperăm ca această lege să poată fi votată poate chiar în luna februarie, la începutul acestei sesiuni. Este extrem de important ca în felul acesta să lărgim acest spaţiu fiscal", a spus Marian Sârbu.
Preşedintele UNPR a mai spus că va cere la întâlnirea cu delegaţia FMI, revenirea salariilor bugetarilor la cota dinainte de tăierile cu 25% în 2010.